İzmir'de Deniz Müzesi Kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı'nda Güney Deniz Saha Komutanlığı ile işbirliği ile Deniz Müzesi kuruyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Güney Deniz Saha Komutanlığı işbirliği ile oluşturulan ve bir gemi ve bir denizaltının da sergileneceği 2 milyon metrekarelik açıkhava müzesi, kabotaj hakkının kazanılmasının 81. yıldönümü olan 1 Temmuz'da hizmete açılacak.  


Gemi müzelerin ve İzmir Kayıkları'nın konuşlandırılacağı İnciraltı İskelesi'nin yeniden düzenlenmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında Deniz Müzesi'nin yer alacağı mevcut iskele onarıldı ve ona bağlı yüzer bir iskele daha yapıldı. Ayrıca gemi müzeler için iskelenin üzerine portatif bir giriş binası inşa edildi.

2005 yılında yeniden körfezin mavi sularıyla buluşan İzmir Kayıkları'nın da, gemilerin karşısında oluşturulan platformda yer alacağı ve kayıkları bağlamak için mendireğin içine yüzer iskele yapıldığı bildirildi.

İnciraltı İskelesi'nde konuşlandırılacak TCG Ege isimli gemi ile TCG Piri Reis Denizaltısı müze olarak kullanılacak. Deniz Müzesi'nde denizciliğin sosyal, tarihi ve teknik gelişimleri sergilenecek. Gemi müzeler denizcilik tarihi ile ilgili araştırma yapmak isteyenler için de önemli kaynak olacak.

Kaynak: ANKA

Alıntı: www.haberler.com 

Editör: TE Bilişim