Kocaoğlu "Bu sezonu geçirdik"

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir-Midilli arasında bu yaz yapması beklenen gemi seferleri, yüksek hızlı iki geminin sezona yetişmemesi nedeniyle yapılamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Biri geldi, ikincisi de yakında gelecek. İşlemleri bittikten sonra Midilli seferleriyle ilgili değerlendirme yapacağız. Bu sezonu geçirmiş olduk" dedi.

İzmir'de Mart 2016 tarihinde gerçekleşen Türkiye-Yunanistan Deniz Turizm ve Yatırımaları Forumu'nda İzmir-Midilli arasında gemi seferleri yapmayı planladıklarını açıklayan İzmir Büyükeşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, o dönemde Yalova tersanelerinde yapımı süren iki adet hızlı geminin tamamlanması sonrası 2017 yılının ortalarından itibaren seferleri başlayacaklarını söylemişti. Ancak, hızlı gemilerin tamamlanması gecikti. İlk hızlı gemi İhsan Alyanak Haziran 2017'de İzmir Körfezi'ne getirlidi. Ancak, yasal işlemleri Temmuz ayı sonlarında tamamlandı. Son hızlı geminin teslimi ise henüz yapılmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Midilli seferlerini hızlı yolcu gemileriyle yapmayı düşündüklerini, ancak bu iki geminin henüz devreye girmediğini söyledi. Kocaoğlu, "Bu sene sezonu geçirmiş olduk. Seneye tekrar değerlendireceğiz. Gemilerin bir tanesi geldi. Diğeri de kısa süre sonra gelecek. İşlemleri bittikten sonra Midilli seferlerini değerlendireceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim