En az 2 vinç geliyor

İhracatçıya müjde veren TCDD Genel Müdürü, Talat Aydın Alsancak limanı için vinçlerin 10 hafta içinde İzmir'e gelmesine çalıştıklarını açıkladı

ŞEBNEM BURSALI-ANKARA-YENİ ASIR

Alsancak Limanı'ndaki sıkışıklık yüzünden aylardır mağdur olan Egeli ihracatçıların imdadına Ulaştırma Bakanlığı yetişmişti. Limandaki sıkışıklığın azalması üzerine acentelerin sıkışıklık zammında yüzde 35'lik indirime gittiğini, ihracatçıların da ortak bir şirket kurarak limandaki hizmetlere talip olma kararı aldıklarını geçtiğimiz hafta iletmiştik. Ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) Alsancak Limanı'nın özelleşmesi kararını aldığını ve yıl sonuna kadar özelleştirileceği belirtilen liman ile ihracatçıların sıkıntılarının ortadan kalkacağını da iletmiştik.

En az iki vinç
Bu müjdelerin yanında bir tek eksik kalmıştı; o da gemilerden yük indirip bindirmeye yarayacak vinçlerin hala gelmemiş olmasıydı. Bets10 Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hemen bürokratlarına talimat verdi ve konunun incelenip ne aşamada olduğunun bildirilmesini istedi. Bu bağlamda görüştüğümüz TCDD Genel Müdürü Talat Aydın da, Egeli ihracatçının beklediği müjdeyi verdi.
Daha önce vinçlerin kiralanacağı açıklanan şirket ile sözleşmelerinin iptal edildiği bilgisini veren Genel Müdür Aydın, ihracatçıların daha fazla bekletilmemesi için en kısa sürede yeni bir sözleşme imzalanarak vinçlerin getirileceğini açıkladı. Genel Müdür Aydın'ın verdiği bilgiye göre, en az 2 vinç (ki; bu sayının artabileceği de bizzat Genel Müdür tarafından dile getirildi), en geç 8 ila 10 hafta içinde İzmir'de olacak şekilde çalışmalar başlatıldı. Vinç temini konusunda süre ve aciliyetin kendileri için önemli olduğunu belirten Aydın, sözleşmenin kısa sürede imzalanması için çalıştıklarını söyledi.

İzmirliler anlaşsın
Öte yandan Genel Müdür Talat Aydın, limanın özelleşmesinin, tarama yapıldıktan sonra gerçekleşmesi ile ilgili görüşe de yanıt verdi. Taramı işlemi için yeterli kaynağın bakanlıkta olmadığını ancak konuyla ilgili Yap İşlet Devret kararı aldıklarını hatırlattı ve İzmirliler 'in kendi aralarında anlaşmasını istedi.

www.denizhaber.com


Editör: TE Bilişim