İki yılda kruvaziyer turizmindeki payını sıfırdan yüzde 15'e çıkaran İzmir, bu yıl 190 bin turisti ağırlayacak. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu rakamın geçtiğimiz yılın 3 katı olduğunu belirtti.

Kruvaziyer turizminde paylarını artırmak istediklerini ancak Türkiye'deki limanların diğer Akdeniz limanlarına göre çok pahalı olmasının bunu engellediğini kaydeden Demirtaş," Örneğin Costa gemisinin İzmir Alsancak Limanında ödediği ücret Marsilya'nın 3 katı, Hırvatistan'ın Dubrovnik Limanı'nın iki katı, Yunanistan'ın Pire Limam'nın ise tam 7 katı. Bizim limanlarımızda uygulanan sağlık vergisi gibi çoğu ücret, bu limanlarda alınmıyor. Alsancak ücretlerini, en azından Marsilya Limanı seviyesine indirebilirsek, İzmir'den 500 bin kişi giriş yapabilir" diye konuştu.

93 sefer yapılacak

İzmir'i tercih eden gemilerin sayısının arttığını da anlatan Demirtaş, son olarak Arkas Grubu şirketlerinden MSC Cruices'ın Musica ve Opera gemilerinin İzmir'i rotasına aldığını söyledi.

Demirtaş, "3 bin yolcu kapasiteli Musica yeni yapıldı. Kuşadası yerine İzmir'e gelecek. İki geminin 19 seferiyle birlikte 2006'da 93 sefer yapılacak" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim