İzmir Körfezi lüks yat cenneti

Sirena Marine Genel Müdürü Saffet Üçüncü, İzmir’in doğal güzellikleri ve körfeziyle yatçılığın başkenti olması gerektiğini söyledi. “Gelişmesiyle İzmir’e on binlerce yabancı turist gelir” dedi

Ünlü işadamı, merhum Vehbi Koç’un damadı İnan Kıraç’ın ortağı olduğu Sirena Marine, Bursa’da ürettiği yatların pazarlama organizasyonuna İzmir’den başladı.

Tanınmış İtalyan markası Azimut’a üretim yapan Sirena Marine, Türkiye’deki ilk bayiliğini İzmirli Ses-Na Turizm’e verdi. Sektörün deneyimli ismi Derya Direk’le uzun yıllar Gönen Otomotiv’de yöneticilik yapan Mutlu Aytaç, fiyatı 400 bin Euro’dan başlayıp 12 milyon Euro’ya kadar ulaşan lüks yatları, kurdukları satış ağıyla tüm kıyı bölgelerinde pazarlayacak.

Sektöründe dünya lideri

Sirena Marine Genel Müdürü Saffet Üçüncü, yat sektöründe sahip oldukları üretim bilgisini, Ses-Na’nın satış ve pazarlama gücüyle birleştirmeye karar verdiklerini açıkladı. Üçüncü, “Azimut, dünya yat sektöründe lider. Dünyanın en büyük yat imalatçısı olan bu firma, seri ve kaliteli üretim için 2007’de bizle temasa geçti. Bursa’daki tesisimizde, Azimut teknolojisini kullanarak iyi planlanmış bir üretim tarzı oluşturduk. Artık 42 feet Azimut marka yatları sadece biz üretiyoruz. Geçen yıl 35 tekne imal ettik ve tüm dünyaya dağıttık. Sekiz ay önce de 55 feet yat üretmek için hazırlıklara başladık. Çok meşhur olan bu modelden 30 adet üreteceğiz. Hedefimiz, en az dört modelle üretimi dörde katlamak” dedi.

Saffet Üçüncü, İzmir’in doğal güzellikleri, Körfez’i ve kıyı yapısıyla yatçılığın cenneti olması gerektiğini söyledi. Üçüncü, “Şu an Körfez’de bir tane tekne yok. Oysa yüzlerce tekne dolaşmalı. Yatçılığın gelişmesiyle İzmir’e on binlerce yabancı turist gelir. Konaklayanlar, yakıt alanlar, yan sanayiyle kent büyük gelir sahibi olur” diye konuştu.

İzmir merkez olacak

İhracatın yanı sıra Türkiye yat pazarını büyütmenin de önemli olduğuna dikkat çeken Saffet Üçüncü, bunun için satış-pazarlamada güçlü bir yapılanma oluşturacaklarını ifade etti. Üçüncü, “Bu amaçla ilk adımı İzmir’de Ses-Na’yla attık. İmalat ağırlıklı bir firmayız.

Ses-Na ise bu sektörde önemli deneyime sahip. Bu nedenle satış-pazarlama işini onlara bıraktık. İzmir merkez üs olacak ama tüm bölgelerde faaliyet gösterecekler. Satış eksiğimizi onlar giderecek. Biz de sürekli destek vereceğiz. Çok sıkı güvene dayalı bir işbirliğine başladık” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim