AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na Pasaport İskelesi’ne yat limanı yapılması çağrısında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘İzmir Körfez Festivali’ sırasında yaptığı açıklamalarla, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na Pasaport İskelesi’ne yat limanı yapılması çağrısında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Proje’de 10 yat limanının yer aldığını belirten Kaya, CHP’li belediyelerinin açtıkları dava ve yaptıkları itirazlar sonucunda 10 yat limanından 7’sinde sürecin durduğunu belirtti.

35 projede 10 yat limanı 

Kaya, “Kocaoğlu’nun ne yapmaya çalıştığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Proje’de 10 yat limanı bulunuyor. Bunlardan Yeni foça Yat Limanı’ndaki altyapı yüzde 75 tamamlandı, 2018’de de üstyapı ihalesine çıkılacak. Çeşme Şifne Yat Limanı ile Özdere Yat Limanı’nda da 2018’de alt ve üstyapı ihalesine çıkılacak. Daha önce Çeşme ve Seferihisar Sığacık yat limanlarını bitirdik” dedi.

Kalan 7 yat limanı projesinde de açılan dava ve itirazlar nedeniyle sürecin durduğunu kaydeden Kaya, “Urla Çeşmealtı Yat Limanı Büyükşehir tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi. Bayraklı Yat Limanı, Karşıyaka Yat Limanı ve Şakran Yat Limanı’na Büyükşehir, Seferihisar Yat Limanı’na da Seferihisar Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi. Ayrıca inciraltı ve Karaburun yat limanlarının da ÇED süreci içinde yapılan itirazlar sebebiyle, yapılabilme imkanı kalmadı. İzmir’e yat limanları yapılmaması için her şeyi yaptılar” dedi. Engellemeler yüzünden 12 yat limanının hizmete giremediğini belirten Kaya, “Bu kente bir çivi çakılsın, istenirse avucumuzun içine çakılsın. Taş üstüne taş koymayı amaçlıyoruz. İzmirlinin hafızası diridir. Limanları kimin engellediği ortada” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim