Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Medya Yarışması Düzenliyor

Bölgemizde, denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacı ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından “5. Medya Yarışması” düzenlenmiştir.

HABER, İNCELEME-ARAŞTIRMA, RÖPORTAJ ve FOTOĞRAF dallarında düzenlenen yarışma için gönderilecek eserlerin 2007 yılına ait olması ve yılsonuna kadar yazılı ve görsel basında yayımlanması (Serbest Fotoğraf Dalı yarışması hariç) gerekmektedir. Yarışma için gönderilen eserlerin “Ege Bölgesi’nde denizcilik, deniz ticareti ve deniz taşımacılığı ilgili haber ve fotoğrafları” kapsaması gerekmektedir.

Yarışmacılar; eserlerin yer aldığı gazete ya da derginin bir adet asıl ile 8 adet fotokopisini hazırlamalıdır. Televizyon ya da radyo çalışanlarının ise ses ve görüntü kasetlerinden birer adet teslim etmeleri gerekmektedir. Yarışmacılar, her dalda bir eser olmak üzere, bütün dallara katılabilir.

FOTOĞRAF YARIŞMASI:

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “5. Medya Yarışması” nın fotoğraf bölümü bu yıl ilk defa iki ayrı kategoride düzenlenmiş ve önceki yıllarda yapılan “Basında Yayımlanmış Fotoğraf” dalına, “Serbest Fotoğraf” dalı eklenmiştir.

Konusu “Ege Bölgesi’nde deniz, deniz ticareti ve deniz taşımacılığı” olarak belirlenen fotoğraf dalı ile ilgili ayrıntılar ve gerekli koşullar aşağıda belirtilmiştir.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin 14 Ocak 2008 Pazartesi gününe kadar Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir.

“BASINDA YAYIMLANMIŞ FOTOĞRAF” DALI YARIŞMA ŞARTLARI:
-Fotoğraflar, renkli ve siyah-beyaz olabilir.
-Fotoğrafların yayınlanmış olma şartı vardır.
-Yarışmacı en fazla iki fotoğrafla katılabilir.
-Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların 30x40 ebatlarında basılmış olması gerekmektedir.
-Fotoğraflar paspartusuz gönderilecektir.
-Fotoğraf arkasına gönderen kişinin adı ve soyadı yerine rumuz yazılacaktır.
-Yarışmacılar, eserleri ile ilgili olarak sunuş yazısı vereceklerdir. (Sunuş yazısına rumuz ilave edilmelidir.)
-Herhangi bir yarışmada ödül almış eserler yarışmaya katılamaz.
-Yarışmaya gönderilen fotoğrafların basım, sergileme ve çoğaltma hakkına Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin sahip olduğunu, ödül alan adaylar kabul etmiş sayılacaktır.


“SERBEST FOTOĞRAF DALI” YARIŞMA ŞARTLARI:
-Yarışma tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
-Fotoğrafların yazılı basında yayınlanma şartı yoktur.
-Katılımcılar yarışmaya en fazla 2 fotoğrafla katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserlerin arka yüzeyine 5 rakamdan oluşan bir rumuz yazılmalı, yarışmaya birden fazla eserle katılan yarışmacı belirlediği rumuza sıra numarası eklemelidir.
-Yarışmaya katılan eserlerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Eserlerin başka bir yarışmada ödül aldığının tespit edilmesi durumunda ödül iptal edilir ve geri alınır.
-Yarışmaya siyah beyaz veya renkli baskı fotoğraflar katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserler 30x40 boyutlarında olmalıdır.
-Eserler herhangi bir yüzeye yapıştırılmamış, paspartusuz ve kenar boşluksuz olarak teslim edilecektir. Fotoğraflar, aynı zamanda belge niteliğinde olduğundan tarih, yer ve bölge adının belirtilmesi gerekmektedir.
-Yarışmada ödül alan eserlerin tüm kullanım hakları DTO İzmir Şubesi’ne ait olacaktır.
-Gönderilen eserlerin yarışmacıya geri iade edilme zorunluluğu yoktur.
-DTO İzmir Şubesi, katılımcıların eserlerinde yer alan kişi ve kurumlara ilişkin telif hakları konusunda sorumluluk kabul etmez.
-Tüm katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim