İzin Çıkarsa Ege'yi Kulaçlayacak

Alper Sunaçoğlu “çocukluk hayalim” dediği rekor için 3 aydır bürokrasinin aşılmasını bekliyor.

İzinler çıkarsa Sunaçoğlu 320 kilometrelik İstanbul-Atina arasını yüzecek, oradan da Selanik’e bisikletle geçecek. MERSİN'de gümrük müşavirliği firmasında bölge müdürü olan Alper Sunaçoğlu (40) ilk rekorunu, Mersin ile KKTC arasındaki 78 kilometreyi 26 saat 15 dakikada kafessiz yüzerek kırdı.

BOYDAN BOYA İKİ BOĞAZ

Sunaçoğlu, ardından 23 Nisan 2011’de İstanbul Boğazı'nı 2 saat 25 dakikada, 29 Ekim 2012’de Çanakkale Boğazı'nı boydan boya 6 saat 45 dakikada yüzerek rekorlarını perçinledi. Sunaçoğlu, son olarak hak ve özgürlüklere farkındalık yaratmak için ekim ayında, Mersin ile Suriye sınırı Hatay'ın Arsuz sahili arasını 125 saatte (5 gün) 280 kilometre yüzdü.

MAVİ MARMARA’YI KARŞILADI

Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek için 'Mavi Marmara' gemisini yüzerek Marmara açıklarında karşılayan Sunaçoğlu, yeni bir rekora imza atmak için devletin kapısını aşındırıyor. Sunaçoğlu hedefini şöyle anlatıyor: “Yunanistan-Türkiye arasındaki dostluğun gelişmesi için İzmir ile Atina arasını yüzerek geçtikten sonra Atina'dan bisikletle Selanik'e geçmeyi planlıyorum. Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret edeceğim ve burada spor hayatımı sonlandıracağım.”

Editör: TE Bilişim