‘İyilik Yapmak Kanımızda Var’ projesine vatandaşlardan büyük destek

Kan bağışına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Şehir Hatları ve Türk Kızılay’ı Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi’nin işbirliği ile yürütülen “İyilik Yapmak Kanımızda Var” projesinde toplam 660 ünite kan bağışında bulunuldu.

Kan bağışının insani bir sorumluluk olduğu ve toplum sağlığı açısından bir gün hepimizin kan bağışına ihtiyacı olabileceği sloganıyla, kan bağışına olan ilgiyi arttırmak ve gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası’nda yapılan kampanya vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Uzman Doktor İlhan Birinci, ‘Şehir Hatlarının katkılarıyla Kızılay Haftasında 660 ünite kan bağışı topladık. Kan bağışı bilincinin artması amacıyla gerçekleştirdiğimiz kampanyaya vatandaşlarımızın ilgisi bizleri mutlu etti. Kan bağışı kampanyamızın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Tevfik Kızgın’da kaynağı insan olan, elde etmenin başka bir alternatifi olmayan kan bağışının hayat kurtarmak anlamına geldiğini, 18-65 yaş arası sağlıklı her bireyin kan bağışında bulunabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim