Ev sahipliğini İstanbul Üniversitesi'nin yaptığı Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) tarafından düzenlenen Denizkızı Kongresi’nin on ikincisi, 29 Nisan - 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleştirildi.

Türkiye’de denizcilik eğitimi alan öğrencilerin, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların buluşma noktası olan ve ilki 1999 yılında  İÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Denizkızı Kongresi, 2011 yılında, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü himayesinde, Turkcell Ana Sponsorluğu’nda, İstanbul Üniversitesi Denizcilik Kulübü tarafından organize edildi.

12. Ulusal Denizkızı Kongresi’nde, kamu kurumları ve sektör temsilcileri, denizcilikle ilgili eğitim veren kurumlar, akademisyenler, denizcilik sektörünün ve denizcilik eğitiminin sorunlarını tartıştı.

Kongreye, Denizcilik Müsteşarı Sayın Hasan Naiboğlu, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Ticaret Odası yöneticileri, İÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Gül Emecen Kara ile Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldız, İÜ Denizcilik Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kara ve birçok üniversiteden öğretim üyeleri katıldı.

Öğrenciler kongre süresince gemi inşa, gemi makineleri, işletme ve güverte  konuları üzerinde durulan atölye çalışmalarında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim