İ.T.Ü’LÜ ÖĞRENCİLERDEN AVRUPA BİRİNCİLİĞİ

İlk defa denizhaber.com da yayınladığımız İstanbul Teknik Üniversite’li öğrencilerin hazırladığı Hidrojen Üreten Açık Deniz Yapısı  (Hydrogen Production Offshore Structure) projesi Geleceğin Gemileri ve Açık Deniz Yapıları (Visionary Concepts for Vessels and Floating Offshore Structure) adlı yarışmada adını zirveye yazdırdı.

Geçen yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya İ.T.Ü Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri ve Denizcilik Fakültesi öğrencileri birlikte katıldı. Öğrenciler Karadeniz’de yoğun miktarda bulunan hidrojen sülfür ve suyu kullanarak Hidrojen Üreten Açık Deniz Yapısı tasarımıyla ilk üç proje arasına girmeyi başarmıştı. 17 Şubatta Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Tersaneler Birliği ve Deniz Ekipmanları Birliği’nin (CESA-EMEC)  yeni yıl resepsiyonunda öğrenciler ödüllerini aldı.

Birincilik plaketini Günter Verhaugen’in elinden alan takım lideri Sabri Alkan 'ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz'  dedi.

Yarışmaya gönderilen 23 proje arasından detaylı incelemeye değer görülen ilk 9 proje arasına giren Hidrojen Üreten Açık Deniz Yapısı, Avrupa’da alanında  uzman akademisyenler tarafından değerlendirilip birinciliğe layık görüldü.
Deniz Teknolojisi mühendisliği öğrencileri Sabri Alkan, Erhan Kayabaşı, Hacı Bayram Baygeldi ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencisi Muzaffer Sarıkaya’dan oluşan ekip yıllardır var olan Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakülteleri arasındaki iletişim kopukluğunu aşmaktan dolayı da ayrıca mutlu olduklarını ifade ettiler.
Yeni projelerle tekrar yarışmaya katılan öğrenciler amaçlarının birincilik ödülünü yeniden ülkemize getirmek olduğunu ve bundan dolayı daha çok çalışacaklarını söylediler.

Yardımlarından dolayı danışman hocaları Doç. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nil  Güler, Y.Doç. Dr. Şebnem Helvacıoğlu ve desteklerini esirgemeyen Gemi Mühendisleri Odası ve Türk Loydu’na minnettar olduklarını belirttiler.

 

Editör: TE Bilişim