New York'lu Türk Denizcilerden Kültür Gecesi
 
New York Devlet Üniversitesi (Suny) Denizcilik Fakültesinde Okuyan 55 Türk Öğrenci Okullarında "Türk Gecesi" Düzenledi. Türk Öğrenciler Tarafından Kurulan 'Türk Kulübü'nün Gecesine Aralarında Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ile Okulun Müdürü Koramiral John W. Craine'nin de Bulunduğu Çok Sayıda Davetli Katıldı. Türk ve ABD'li Öğrenciler Dans Ederek Gecenin Tadını Çıkardılar.

New York Devlet Üniversitesi (SUNY) Denizcilik Fakültesinde okuyan 55 Türk öğrenci okullarında "Türk Gecesi" düzenledi. Türk öğrenciler tarafından kurulan 'Türk Kulübü'nün gecesine aralarında Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ile okulun müdürü Koramiral John W. Craine'nin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Türk ve ABD'li öğrenciler dans ederek gecenin tadını çıkardılar.  

Koramiral Craine gecede yaptığı konuşmada, Türk öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını söyledi. Okullarının ABD'nin en iyi denizcilik okulu olduğunu kaydeden Craine, ' Türk öğrenciler SUNNY Ailesi'nin birer üyesi. Derslerinde ve sportif aktivitelerde çok başarılı ve disiplinliler. Daha çok Türk öğrencinin okulumuza gelmesini istiyoruz. Çünkü Türk öğrencilerin başarılarından gurur duyuyoruz. Ayrıca onların düzenledikleri bu gibi etkinlikler sayesinde Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyoruz' dedi. Okullarının İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesiyle ortaklık kurduklarını hatırlatan Craine, Türk öğrencilerin hem SUNY hem de İTÜ'den diploma alacağını ifade etti.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ise, Türk öğrencilerin düzenlediğin bu geceye katılmaktan mutlu olduğunu, Türk öğrencilerin başarısından memnuniyet duyduğunu söyledi. Samsar, ' Kıtalarımızı ayıran deniz bugün hepimizi bir arada buluşturdu. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

Geceyi düzenleyen Türk öğrenciler yemekten önce ziyaretçilere okulun müzesini gezdirerek eğitim gemisi "Empire State" ile ilgili bilgi verdiler. Türk öğrenciler okulda iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, okulun kendileri için bir ev gibi olduğunu da kaydettiler.

İTÜ ile SUNY Denizcilik Fakültesi (SUNY Maritime College) Uluslar arası Ortak Lisans Programı çerçevesinde 2 yıllığına ABD'ye gelen Türk öğrenciler, üstün başarılı öğrencilerin her yaz eğitim gemisiyle 2 aylığına okyanusu aştığını ve pek çok ülkeyi ziyaret ettiğini söylediler. Öğrenciler, geminin kendileri için hem bir okul, hem de bir ev gibi olduğunu, gemi hayatının kendilerine çok şey öğrettiğini belirttiler.

Türk öğrenciler İTÜ-SUNY Denizcilik Fakülteleri ortak lisans programının ilk mezunlarını önümüzdeki yıl verecek. Mezun öğrenciler için hem İstanbul'da hem de New York'ta mezuniyet töreni düzenlenecek. 

Kaynak: DHA
Alıntı: Haberler.Com

Editör: TE Bilişim