Kurulduğu 2001 yılından bu yana 30.000’den fazla katılımcıya sertifikalı eğitim imkânı sunan İTÜDF-SEM, yeni eğitimlerde özellikle gemi ve liman işletmeciliği alanında faaliyet gösteren şirketlerin ofis personeli ve yöneticilerini hedefleyen programlar sunuyor. İTÜ Denizcilik Fakültesi birikim ve tecrübesiyle hazırlanan programların başlıkları ve içerikleri şöyle:

Temel Denizcilik ve Gemi Uygulama Eğitimi

Denizcilik sektöründe çalışan ve denizci kökenli olmayan kişilerle, deniz hukukçuları ve akademisyenler için temel denizcilik bilgileri ve uygulamaları.

Deniz İşletmeciliği ve Ticareti Sertifika Programı

Denizcilik sektöründe görev alan veya alacak kişilere yönelik; chartering ve analizi, deniz sigortaları ve analizi, uluslararası ekonomi ve denizcilik sektörü, deniz kazalarında ve çevre zararlarında hukuki sorumluluk ve zararların tazmini, kurvaziyer-yolcu gemisi işletmeciliği, marina ve yat işletmeciliği.

Denizcilikte Liderlik ve Yönetim

Denizcilik sektöründeki yöneticilere yönelik; yönetim teknikleri, liderlik yaklaşımları, kaynakların optimum kullanımı, kriz ve risk yönetimi.

Denizcilikte İnsan Kaynakları Uygulama Eğitimi

Gemi işletmelerinde insan kaynakları bölümünde çalışanlara yönelik; gemiadamı ve işletmeye alınacak personelin seçimi, yerleştirilmesi, performanslarının değerlendirilmesi, eğitimlerinin planlanması ve geliştirilmesi.

Denizcilikte Risk Yönetimi

Gemi işletmelerinde, karada görev alan kişilere (enspektörler, DPA, HSQ) ve gemilerde Kaptan, 1. Zabit ve Baş Mühendis olarak görev yapan personele yönelik; gemi operasyonları, emniyet unsurları ile ilgili riskler ve bunlar hakkında farkındalığı arttırma, temel risk kavramları ve risk analiz teknikleri (ETA, FTA, FSA gibi), risk gösterim ve değerlendirmeleri, emniyet önlemleri, fayda maliyet değerlendirmesi ve karar verme.

Limancılıkta Yönetim Bilişim Sistemleri Uygulama Eğitimi

Liman İşletmecilerine ve limanlarda yönetici konumunda görev almak isteyen kişilere yönelik; liman bilişim sistemleri, rıhtım, saha ve kapı operasyonları, planlama, tahakkuk ve hak edişler ve müşteri ilişkileri.

Gemi İşletmeciliği Uzmanlık Eğitimi

Operasyon, makine, insan kaynakları, HSQ departmanlarında görev alan veya alacak enspektörlere yönelik; gemi işletmeciliği konusunda teknik bilgileri içeren uygulamalı uzmanlık eğitimi.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için “www.itudfsem.com” adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim