İTÜ'den Fahri Doktora Ünvanları

İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde dün düzenlenen Fahri Doktora ve 2008-2009 Akademik Yılı Doktora ve Sanatta Yeterlik Diploma Töreni'nde Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'ya Fahri Doktora unvanı verildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nın kurucu üyeleri arasında olması, kuruculuğuyla birlikte sanat ve bilimin ilerlemesine, çalışmalarıyla ise yurt kalkınmasında ülkenin sosyal, kültürel ve sanatsal alanda gelişmesine katkıda bulunması nedeniyle verilen Fahri Doktora beratını Yavaşça'ya, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin takdim etti.

20 YILLIK HİZMET

Şahin, beratı vermeden önce Yavaşça'ya cübbesini de giydirdi. Yavaşça kendisine Fahri Doktora unvanı verilmesiyle ilgili olarak "Okulda 20 yıldır verdiğim hizmetler dolayısıyla, geçmişteki hizmetlerim nazari itibara alınarak bu Fahri Doktora unvanını verdiler. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Fahri Doktora unvanı verilen diğer bilim insanı da Prof. Dr. Mesut Savcı oldu. Savcı'ya Ulusal Gemi Mühendisliği eğitimi ve yapım teknolojisinin gelişmesine, tersane ve Loyd çalışmaları ile bu teknolojinin uluslararası saygınlık kazanarak yurtdışına açılmasına katkıları nedeniyle Fahri Doktora beratı sunuldu. Doç. Dr. Cemsinen Deliduman ile Doç. Dr. İsmail Koyuncu da törende TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı.

Editör: TE Bilişim