İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’NDEN BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ MYO’YA KONFERANS

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 4.Sınıf öğrencileri Bahçeşehir Üniversitesi MYO Deniz Ulaştırma Bölümü öğrencilerine konferans verdi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri, Üniversitesi MYO Deniz Ulaştırma Bölümü öğrencilerine denizciliği, deniz hayatını, mesleğin iyi ve kötü yanlarını, çalışma ve iş olanaklarını anlattılar. Nasıl staj bulabileceklerinden, denizde çalışmak için gerekli olan belge ve ehliyet tiplerinden, bir meslek yüksekokulunda olması gereken ders programlarından, karada çalışabilmek için hangi eğitimleri almaları gerektiğinden, brokerlik ve bunun gibi konuların bahsedildiği konferansta Bahçeşehir Üniversitesi MYO Deniz Ulaştırma Bölümü öğrencileri de sorunlarını dile getirdi.

Okul tarafından verilen bazı belgelerin müsteşarlık tarafından onaylanmadığını, gemiye çıkmak için gerekli birtakım belgelerin eksik olmasından dolayı mağdur olduklarını anlatan öğrencilere neler yapabilecekleri konusunda bilgiler verildi.

Bahçeşehir Üniversitesi MYO Deniz Ulaştırma Bölümü öğrencileri gerek denizcilik mesleği, gerekse sorunlarını çözebilmeleri konusunda aldıkları bilgilerden ve böyle bir programın yapılmasından ötürü son derece memnun kaldılar.

Her iki taraf da oluşan sıcak bağların devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim