İTÜ Öğrencisi Gelişmelerden  Rahatsız

İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampusunda dün yapılan geleneksel balık günü sitemli konuşmalara sahne oldu. Deniz Ticaret Odası yetkililerinin katılmadığı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ise mazeretine binaen katılamadığı Balık Günü'ne Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hasan Naiboğlu; İTÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı, İTÜ Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Balık gününde yapılan törende okul öğrencileri adına Güverte 4. Sınıf öğrencisi Alper Aksoy konuştu.

"Geleneksel balık günü kutlamalarının sonsuz sevinci içindeyiz." diyerek konuşmasına başlayan Alper Aksoy; geçen bir yıl içerisinde gelişmelere bakılacak olursa durumun pek de iç açıcı olmadığını söyledi. Aksoy şöyle devam etti:

"Hikaye YÖK ve Müsteşarlığın anlaşmazlığı ile başladı. Ve tarih bir kez daha tekerrür etti, Fillerin tepişmesinden ezilen çimler olmuştur. Anlaşmazlık sadece öğrencilerin geleceği hakkında kaygılanması ve rahatsızlığıyla sonuçlandı. Derken, mezun abilerimizin okuldaki kardeşleri üzerinde daha çok titrediğini görmek, bize sevinç ve güven getirdi. Bu kadar sevinç bize fazla gelmiş olacak ki, Güven Tuncer abimizi kaybetmenin şokunu yaşadık. Güven Abi hayatını bizlere bir şeyler öğretme adına feda etti.."

"Gemilere şoför değil kaptanlar gönderme vaktidir"

Okul eğitiminin gereksiz olduğunu, fakülte mezunlarının kurs mezunları ile eşit tutlabileceğini düşünenlere herşeyin para olmadığını, personel sayısının değil de bilgisinin önemli olduğu tezlerine Kaptan Güven Tuncer'in kendilerini bu seviyeye getirerek en güzel cevabı vermiş olduğunu vurgulayan Alper Aksoy;  şunları söyledi:

"Ne mutlu ki artık kaptanı kamyon şoforü olarak algılayıp daha büyük bir vasıta kullanma düşüncesinin yerini bilginin ve eğitim alacaktır. Gemilere yönetilecek şoförler değil, gerekirse bir ülkeyi yönetebilecek kaptanlar gönderme vaktidir. Bunun kaynağı da  burasıdır."

Üniversitenin kendilerini anlayamamış olduğundan da bahseden Güverte 4. Sınıf Öğrencisi Alper Aksoy; bugüne kadar balık günlerinde yapılan konuşmaların da , seçim mitinglerinde yapılan konuşmaların önüne geçemediğini söyledi . Herkesin denizcilik eğitiminin sorunları hakkında hemfikir olmasına rağmen, ve aynı şekilde de çözümleri hakkında da fikir birliği yapmasına rağmen, verilen sözlerin ne yazık ki boş vaatlerden ileri gitmediğinin anlaşıldığını söyleyen Aksoy, "Denizcilik eğitiminde yatılılık gereksinimi, hepimizce bilinen olmazsa olmaz bir unsurdur. Bizim bu büyük eksiğimizi gördüğünüz ve elinizden geleni sarfettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. İki sene içinde fakültemizin çehresi bir hayli değişmiştir." dedi.

Alper Aksoy sözlerini tamamlarken şunları söyledi:

"Bu fakülte denizcilik camiasına büyüme sinyalleri vermektedir. Amacımız bu fakülteyi dünyanın sayılı denizcilik üniversiteleri arasına sokmak olmalıdır. Neden bu fakülte? Çünkü bu sorumluluğu kaldırabilecek ne başka bir okul, ne de başka bir camia vardır. "

Güverte 4 öğrencisi Alper Aksoy'un konuşması salonu dolduran öğrencilerden çok büyük alkış aldı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim