İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ OKUL EĞİTİM GEMİSİ MTA SİSMİK-1 GEMİSİ ÇANAKKALEDE

18 Mart Deniz Zaferi’nin 100. yıl etkinliklerine katılmak üzere , Çanakkale’ye okul gemimiz MTA Sismik-1 ile 15 Mart 2015 tarihinde saat 1600 sularında Fakülte iskelesinden avara olunmuş 16 Mart 2015 tarihinde saat 1130 da Kepez Colin İskelesine aborda olunmuştur .

18 Mart Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri burada gemiyi ziyaret etmiş ve denizcilik adına görüşler paylaşılmıştır. Daha sonrasında gemi öğrenciler tarafından ziyaretcilere tanıtılmıştır. Gemi personeli, öğretim üyeleri ve 12 öğrenci bu seyirde hazır bulunmuş 17 Mart 2015 tarihinde öğretim üyeleri ve öğrenciler şehitlik ve abidelere ziyarette bulunmuş şehit ve gazilerimizi bir kere daha rahmetle anmıştır. Önceki yıllarda olduğu gibi 57. Alay şehitliğine törenle çelenk bırakılmış saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşımız okunmuştur.

Buradan hareketle Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri ziyaret eden ekibimizi GTH Merkezi Müdürü Kpt.Rıdvan GEZGİN karşılamıştır. Burada yapılan sunumlarda sistemin nasıl işlediği ve istatiksel bilgiler verilmiştir. Bu sırada öğretim üyelerimiz ve gemi personelinden oluşan bir ekibizde Liman Başkanlığını ziyaret etmiştir. Son olarak 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Müzesi gezilmiştir. 18 Mart 2015 sabahında Kepezden hareket eden gemimiz Mehmetcik anıtı açıklarındayken öğrenciler denize çelenk ve duman kandili bırakmış saygı duruşunda bulunmuştur. Buradan tuzlaya çevirilen rotayla okul gemimiz 19 Mart 2015 tarihinde saat 0715’de okul iskelesine aborda olmuştur. Seyir sırasında herhangi bir problemle karşılaşmayan okul gemimiz her sene olduğu gibi Çanakkale ziyaretini başarıyla gerçekleştirmiştir.

Editör: TE Bilişim