İTÜDF EĞİTİM GEMİSİ ÇANAKKALE’DE

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümünde, Şehitleri Anma Günü kapsamında, İTÜ Denizcilik Fakültesi Eğitim Gemisi MTA Sismik-1 ile gemi personeli, Öğretim Görevlisi Denizcilik Koordinatörü Ümit Ülgen, Öğretim Görevlisi Ali Kandemir ve öğrenciler ile beraber İTÜ Denizcilik Fakültesi rıhtımından avara oldu.
16 Mart’ta Çanakkale’ye gelmek üzere yola çıkan MTA Sismik-1 Gemisi olumsuz hava koşullarına rağmen, 17 Mart’ta Çanakkale’nin Kepez Limanına aborda oldu. Ziyaretimize gelen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğrencileri ve Öğretim Görevlilerine; MTA Sismik-1 Gemisi gezdirildi. Daha sonra 18 Mart Üniversitesi Öğrencileri ve Öğretim Görevlileri ile beraber, Okulumuz Öğrencileri, Öğretim Görevlileri ve Gemi Personeli, rehber eşliğinde Şehitlik ziyaretine başladı.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve Arıburnu ziyaret edildi. Ardından 57. Alay Şehitliği’nde saygı duruşunda bulunarak çelenk bırakıldı. Devamında, M. Kemal Atatürk’ün cep saatine isabet eden kurşunun atıldığı yer olan 261 Rakımlı Tepe, Seddülbahir, Ertuğrul Koyu, Mehmetçik Abidesi, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Alçıtepe ve Aynalı Çarşı gezildi.

Akşam saatlerinde gemiye dönen gruba, Dekanımız Prof. Dr. Nil GÜLER’de eşlik ederek akşam yemeği yenildi.

Geceyi Kepez Limanında geçiren MTA SİSMİK -1 Gemisi personeli, öğrencileri, öğretim görevlileri, 18 Mart sabahı Çanakkale Şehitliğinin açıklarına gelerek Çanakkale Şehitleri için saygı duruşunda bulundu ve gemiden denize çelenk bıraktı.

Salı sabahı İTÜ Denizcilik Fakültesi rıhtımına yanaşan MTA Sismik-1 Gemisi ve personeli verilen görevini başarıyla tamamladı. Denizcilik Koordinatörü Ümit Ülgen, Gemi Kaptanı A. Faruk Karahan ve Baş Mühendis C. Seçkin Mengeçin, hem geminin hem gemi personelinin bu tür görevlere her zaman açık olduğunu, daha fazla öğrenci ve öğretim görevlileriyle beraber daha uzak limanlara gitmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Zor hava ve deniz koşullarında makine ve güverte seyir vardiyalarında aktif görev alma imkânı bulan öğrenciler, ayrıca dostlukların pekiştiği unutulmayacak hatıralara da imza atmış oldu.

Editör: TE Bilişim