İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin Romanya Gururu

Romanya Köstence Denizcilik üniversitesi’nde yapılan Uluslar arası Köprüüstü Takım Yarışmasında İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri ilk iki dereceleri paylaştılar

Uluslararası Köprüüstü Takım Yönetimi Yarışması – 2009
(The Best Bridge Team 2009)
Köstence Denizcilik Üniversitesi-Romanya

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden Denizhaber.Com'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Romanya, Köstence liman kentinde Köstence Denizcilik Üniversitesi tarafından organize edilen Uluslararası Köprüüstü Takım Yönetimi Yarışması 2009 (The Best Bridge Team 2009)’na Türkiye ve İTÜ Denizcilik Fakültesi’ni temsilen bir öğretim elemanımızla birlikte iki öğrencimiz katılmıştır. 10-11 Temmuz 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye dışında Bulgaristan, İspanya ve Romanya’daki Denizcilik Fakültelerinden öğrenciler katılmıştır. Dördüncüsü yapılan uluslararası bu yarışmaya ülkemiz ve fakültemiz adına ikinci katılımı gerçekleştirmiş olduk. Katılımcı öğrencilerimiz Merve Soykan ve B. Kemal Aytan, katılımcı öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Tanzer Satır’dır.

Üç saat süren ve köprüüstü simülasyonları üzerinde gerçekleştirilen yarışmada, harita çalışmasına, takım içi çalışmaya, senaryo süresince yapılan manevralara ve zamanında varış noktasına varılması gibi etkenlere dikkat edilmiştir.
 
Yarışmanın sonunda öğrencimiz Merve Soykan’ın bulunduğu takım birinci olmuş ve yine öğrencimiz B. Kemal Aytan’ın bulunduğu takım ise ikinciliği elde etmiştir. Geçen seneki yarışmada da katılımcı öğrencilerimizden birinin takımı yine birinci olmuştu. Özellikle farklı ülke ve kültürden gelen kaptan adayı öğrencileri kaynaştıran ve birlikte çalışma ruhunu kazandıran bu yarışma öğrencilerimize çok şey kazandırmış ve bu senede birinciliği kaptırılmamıştır."

Editör: TE Bilişim