İTÜ Denizcilik Fakültesinde (YDO) 132. Balık Günü Coşkusu Vardı

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Balık Gününün 132.si  bu sene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl 132.si düzenlenen Balık Gününe İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca Karaca, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemallettin Şevli, KOSDER Başkanı Salih Zeki Çakır, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Bedri Olcay Özgürce, DEFAV Başkanı Bülend Temur, KEGM Genel Müdür Danışmanı Kaptan Arslan Dede KEGM İstanbul Liman Baş Kılavuz Kaptanı Kaptan Cahit İstikbal ve sektörün önde gelen isimleri katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi’nin 132. Geleneksel Balık Günü’nde konuşan Bakan Arslan, “Arkadaşlarla, eski yuvamız, fakültemizde hasbihal etmenin memnuniyeti içindeyiz.” ifadesini kullandı.

Törende konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sahillerimizde yabancı bayrakla gezen gemilerin Türk bayrağı çekebilmesi adına çok önemli düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Arslan, şöyle devam etti: “Onların Türk bayrağı çekebilmesi adına çok önemli düzenleme yapıyoruz. Kolaylıklar getiriyoruz, yabancı bayraklı değil Türk bayraklı yatlar, gemiler marinalarımızda, koylarda gezsin istiyoruz. Bunun düzenlemesini birkaç güne kadar çıkaracağız. Sektörün önü açık, denizciliğin kıymetini bilen bakan, başbakan, milli eğitim bakanı ve birçok bakan var. Denizciliğin kıymetini bilen kadrolarla sektörle birlikte daha da büyüyeceğiz.”

Bakan Arslan denizcilik camiasına da seslenerek "Arkadaşların kaptan veya baş mühendis olarak daha donanımlı sektöre çıkmaları gerekir. Onlar daha donanımlı olmalılar. Bakanlık olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Staj gemisi ihtiyaçları var, onu da rektör hocamla konuştuk. İşletmesinin sürdürülebilirliği açısından üniversiteler bir araya gelecekler, biz de gemiyi yapmakla ilgi gereğini yapacağız' şeklinde konuştu.

UDH Bakanı Arslan öğrencilere de tavsiyelerde bulundu, en önemli ve öncelikli halletmeleri gereken konunun ise dil öğrenmek olduğunu belirtti.

İTÜ Denzicilik Fakültesi'nden 40, 50 ve 60. yıl mezunlarına plaket verilmesinin ve okul yemekhanesinde özel balık menüsünün sunulduğu yemeğin ardından 2016 yılı Balık Günü etkinliği sona erdi.

Deniz TV,  İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesinde gerçekleşen Balık Gününü canlı olarak yayınladı.

Ayrıca Balık Gününe katılımıyla onur veren UDH Bakanı Ahmet Arslan Deniz TV'ye kısa bir demeç verdi. Konu ile ilgili ayrıntılı haber yayına hazırlanmaktadır.

Editör: TE Bilişim