İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri konferansında Akmar Holding ağırlandı.

Akmar Holding’i temsilen Personel Müdürü Özge Ataman, Operasyon Müdürü Tarık Gürsoy katıldılar.

35 yıl önce kurulan, bünyesinde bulunan 7 gemisiyle Türkiye nin önde gelen Denizcilik şirketlerinden Akmar Holding konferansa stajyer alım politikasıyla başladı. Ataman dökme gemilerinin avantajlarından bahsetti.

Personelin liman yapabilme olanağı olduğunu bunun da mürettebatın rahatlamasını sağladığını ve gemideki personelin muasır yaşam koşulları altında çalıştıklarını belirtti .

Öğrencilerden gelen soruların ardından, öğrencilere kariyer planlamalarını okuldayken yapmaları gerektiğini öğütlediler ve kendilerini geliştirmelerini tekrarladılar. Staj ararken öğrencilere maddiyata göre değil de kimden ne öğrenirim diye düşünmelerini tavsiye ettiler.

Konferans sonrası Kariyer Kulübü’nün düzenlediği kokteyle katılan temsilciler ve öğrenciler daha detaylı konuşarak Denizciliğin önündeki engelleri tartıştılar. Samimiyet içerisinde geçen bu konferans akabinde, böylesine bir organizasyon da bulunmalarından dolayı mutluluklarını belirten Ataman ve Gürsoy bir sonraki Kariyer günlerine gelmenin sabırsızlığını şimdiden yaşadıklarını söyledi. 

Editör: TE Bilişim