İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde yapılan konferans Beşiktaş Group’un insan kaynakları müdürü Kaptan Adil Kamil Özkan’ın katılımı ile gerçekleşti.

Konferansa şirketin tarihçesinden bahsederek başlayan Özkan, sektördeki gelişmelerin onları daha eğitimli personelle çalışmaya ittiğini ve bu doğrultuda şirket bünyesinde bir eğitim departmanı oluşturduklarını belirtti. Online eğitim sistemine sahip olduklarını belirten Özkan bu sayede çalışanlarının eğitimlerinin daha verimli ve zamandan yana daha tasarruflu olduğunu söyledi. Şirket bünyesinde yeni kurulan enerji departmanı sayesinde gemilerin daha tasarruflu işletilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Yeni personel ve
stajyer seçimlerinde kişilerin liderlik kabiliyetlerine, sektörel ve mesleki alandaki bilgilerine ayrıca yabancı dil kabiliyetlerine önem verdiklerine değindi. Özkan,stajyerlerini ilerideki zabitleri olarak gördüklerini ve çok önem verdiklerini söyledi. Kaptan Adil Kamil Özkan,şirketin elinde bulundurduğu gemilerin son durumları hakkında bilgi verdikten sonra gemilerde ki kumanya durumundan ve şirketin günü gününe maaş ödeme politikasından bahsetti. Şu an gemi yaş ortalamasının 4 civarında olduğunu söyleyen Özkan,genç bir filoya sahip olduklarını belirtti. Şirket zabit seçimi yaparken kişilerin stajyerlerin hemen hepsinin başarılı sonuçlanıp sisteme dahil edildiklerini söyledi.

Konferans,öğrencilerin sorularının ardından Beşiktaş Group’un İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerine hediyesi olarak .Kaptan Fethi Yağız’ın Seyir-2(Terrestial Navigation) kitabı dağıtıldı.Kitap dağıtımının ardından Kariyer Kulübü’nün organize ettiği kokteyle katılan Beşiktaş Group temsilcisi,öğrencilerin sorularını daha samimi bir ortamada yanıtlama fırsatı buldular.Kokteyl sonrası şirket, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri tarafından uğurlandı.
 
 
 
Editör: TE Bilişim