İTHAL GEMİ DEVRİ İÇİN SÜRE KALKTI

Türk Sahipli Olup, Yabancı Bayrakta Bulunan ve Özel Kullanıma Mahsus Gemi Deniz ve İç Su Araçlarının İthal Edilmesine İlişkin Tebliğ değişti. 

Türk Sahipli Olup, Yabancı Bayrakta Bulunan ve Özel Kullanıma Mahsus Gemi Deniz ve İç Su Araçlarının İthal Edilmesine İlişkin Tebliğin, ithal edilen gemi, deniz ve iç su araçlarının bir yıl süre ile yurt içinde satış ve devrinin yapılamayacağına ilişkin hükmü yürürlükten kaldırıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan, Türk Sahipli Olup, Yabancı Bayrakta Bulunan ve Özel Kullanıma Mahsus Gemi Deniz ve İç Su Araçlarının İthal Edilmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'de, 5. maddede yer alan, ''İthal edilen gemi, deniz ve iç su araçlarının bir yıl süre ile yurt içinde satış ve devri yapılamaz. Talep sahibi, bu Tebliğ kapsamında ithal edeceği gemi, deniz ve iç su aracını bir yıl içerisinde satışını ve devrini yapmayacağına dair taahhütname vermek zorundadır. Taahhütnamenin kapsamı Denizcilik Müsteşarlığınca belirlenir'' hükmünün yürürlükten kaldırıldığı ifade edildi.

 

Editör: TE Bilişim