Geçen yıl İzmir'den Yunan Adaları ve Dalmaçya sahillerine vizesiz turlar gerçekleştiren Apex Tour, bu yıl bir ilke imza atarak İtalya'ya vizesiz gemi turu düzenliyor. Taksim Elite World Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Apex Tour Genel Müdürü Mehmet Buyan, 1993'de kurulan şirketin 2001'de cruise sektörüyle tanıştığını belirterek, "2005 yılından sonra da vizesiz seyahatleri organize etmeye başladı. Şirket 2010 yılı Haziran ayından itibaren Yunanistan'dan Ocean Majesty gemisini kiralayarak sadece Türk misafirlere özel vizesiz Dalmaçya sahilleri ve Yunan adaları turu başlattı. Apex Tour, geçen yaz 10 bin yolcuyu gemi seyahatine çıkardı" diye konuştu.

"İTALYA'YA VİZESİZ GEÇİŞ YAPIYORUZ"
"İtalyan makamlarından aldığımız özel izinle İtalya'ya vizesiz geçiş yapacağız" diyen Buyan, "Ocean Majesty gemisi ile İzmir'dan başlayacak tur güzergahında İtalya'nın Trieste kenti de yer alıyor. 19 Mayıs'ta İzmir'de başlayan turda gemi, Corinth Kanalı'ndan geçerek Yunanistan'ın Corfu Adası'na uğrayacak. Gemi daha sonra İtalya'nın Trieste kentine geçecek. Sonraki durak ise Dubrovnik, Kotor, Durres ve son olarak İzmir olacak" diye konuştu.
Türkiye'de ilk kez vizesiz olarak Orta Avrupa'nın en gösterişli ve popüler limanlarından Trieste'ye gideceklerini belirten Buyan, "Burası Kuzey Adriyatik'in Balkan ve Doğu Avrupa'ya açılan en büyük limanlarından. Bu konumu ile de Türkiye'nin Avrupa'ya açılan önemli bir ticari limanıdır" dedi.

"2011 HEDEFİMİZ 21 BİN YOLCU"
Konukların 7-8 gece bu şehirlerde vizesiz kalabileceklerini vurgulayan Buyan, şu bilgileri verdi: "Toplam 36 sefer ile 21 bin 600 yolcu hedefliyoruz. Her tarihte yabancı misafirlerimiz olacaktır. Toplam kapasitesitenin yüzde 15 ila 20'sini yabancı misafirlere ayırmayı hedefliyoruz. 31 Mayıs'a kadar yapımacak rezervasyonlarda yüzde 40'a varan indirim yapacağız. Trieste'yi de kapsayan Adriyatik ve Dalmaçya sahilleri turu için 499 Euro'dan başlayan fiyatlarımız mevcut. Yapmış olduğumuz bu referansla başka destinasyonlar da vizesiz turlara dahil edilecek"

GEMİDE NE TÜR İMKANLAR MEVCUT?
Konukların gemilerde yararlanacağı imkanları da sıralayan Mehmet Buyan, Türk, aşçı ve personelin de yolculara hizmet vereceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim