Aşırı yağışlar, başta üzüm bağları ve tarihiyle bilinen Toskana Bölgesi'ni esir aldı. Bölgedeki nehirlerin taşmasıyla yağışlardan en çok etkilenen kentler Grosseto, Orbetello, Albinia, Manciano, Maremma, Massa ve Saturnia oldu. Grosseto'da bulunan Albegna Köprüsü gece saatlerinde çökmesi sonucu darbe alan araçlarında bulunan 3 kişinin sel sularına kapılarak boğuldu. Ölenlerden 3 kişinin, Enel Enerji firması için çalıştıkları, 73 yaşındaki bir kadının da aracının içinde bulunduğu sırada selden etkilenerek hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Otoban 1 metrelik göle döndü
 
Bölgede ayrıca sular altında kalan A1 Otoyolu'nun bir kısmı ile ana arterlerin büyük bölümü trafiğe tamamen kapandı. Otoyolun bazı kısımlarında su seviyesi 1 metreyi aştı. Sivil Savunma ekipleri orduyla birlikte felaketin yaralarını sarma ve mahsur kalanları kurtarma çalışmalarını kolektif bir şekilde yürütüyor. Siena-Grosseto ve Floransa arasında düzenlenen çok sayıda tren seferi de durduruldu. 

Beşiğinden tekneyle kurtarıldı

Toskana'da, evde mahsur kalan 6 aylık bir bebek ile annesi teknelerle kurtarıldı. Grosseto'da mahsur kalan bazı kişiler ise helikopterlerle bulundukları yerden çıkarıldı. Bölgedeki yerel yöneticiler, Başbakan Mario Monti'yle acil görüşme isteminde bulunurken, hükümeti kendilerini yalnız bırakmakla suçladı. Söz konusu yöneticilerin, suların derhal tahliye edilmesi için Sivil Savunmayı uyardıkları da belirtildi. Emilia Bölgesi'ndeki yerel yönetim ise, felaketin yaralarını sarmak için 5 milyon Euro'luk bir bütçe ayırdı. Massa Belediyesi ise, bölgede kendilerine yardımcı olabilecek gönüllülerle ihtiyaçları olduğu yönünde çağrıda bulundu. Ülkenin orta kesimindeki selin faturasının, on milyonlarca Euro olduğu tahmin ediliyor. 

Turistlerin selde kanal keyfi 

Öte yandan, Venedik'te bulunan turistler, kanallarıyla ünlü şehirde suların yükselmesinin tadını çıkardılar. Başta San Marco Meydanı olmak üzere kent sokaklarında su seviyesi 70 santimetreye kadar ulaşırken, soğuk havaya karşın mayolarıyla meydanda yüzen turistler eğlenceli görüntüler ortaya çıkardı.
Editör: TE Bilişim