İtalya'da Dev Dalga Dehşeti

İtalya, İsa peygamberin dirilişini simgeleyen Paskalya Yortusu tatilini olumsuz hava koşulları ile kaşılarken, yüksekliği 5 metreyi bulan dalgalar 1 kişinin ölümüne neden oldu.

Genova yakınında küçük bir sahil yerleşimi olan Sestri Levante Kasabası'nın sahil kenarındaki olduğu ‘Schooner' isimli discoyu kontrole giden 72 yaşındaki Tino Barbera, şiddetli rüzgarın da etkisiyle yükselen dev dalgaların kurbanı oldu. Bir anda yüksekliği 5 metreyi bulan ve diskonun camlarını kırarak içeri giren dev dalgaların etkisiyle savrulan Barbera, yere düşerek öldü. Dalganın, bölgede son 50 yılda görülen en şiddetlisi olduğu açıklandı.

Kayak merkezinde teleferik kazasında 14 yaralı

Torino Kış Olimpiyatları'nda da kullanılan Sestriere Kayak Merkezi'nde bulunan teleferikteki kazada ise 14 kişi yaralandı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle iniş iskelesine çarpan teleferik kabininde bulunan 21 kişiden 14 yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yararıların ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği belirtidi.

Ayrıca Palermo- Livorno arası sefer yapan bir feribot, normal koşularda 17 saat sürecek yolculuğunu havanın kötü hava koşulları nedeniyle 25 saat gecikmeli tamamlayarak, 42 saatte bitirdi. Feribotun fırtınaya yakalanmamak için rotasını değiştirdiği ve yolunu uzattığı belirtidi.

Laquila kentinde ise 2 bin metre yükseklikte bulunan kayak merkezi, yoğun kar yağışı ve fıtınaya teslim oldu. Ulaşımın tamamen durduğu bölgede hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceye inerken, kayak merkezindekiler orada mahsur kaldı. Yolların açılabilmesi için tipinin dinmesinin beklendiği açıklandı.

Ülkenin güneyindeki Napoli’de de şiddetli yağmur ve fırtınanın etkisiyle adalara düzenlenen tüm feribot seferleri durdu. Meteoroloji verilerine göre ülkede en az 2 gün daha olumsuz hava koşullarının etkili olacağı belirtildi.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim