İtalya açıklarında kaybolan Türk denizcinin cesedine ulaşıldı

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık'ta iki kargo gemisinin çarpışması sonucu batan Türk gemisinin kaybolan çarkçısı Yiğit Küçükbıyık'ın cesedine ulaşıldı

Denizcinin kardeşi Harun Küçükbıyık: "Mayıs ayından itibaren devam eden kimlik tespit çalışması sonuçlandı, ağabeyimin cesedini en kısa sürede getirmek ve defnetmek istiyoruz"

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık'ta iki kargo gemisinin çarpışması sonucu batan Türk gemisinin kaybolan çarkçısı Yiğit Küçükbıyık'ın cesedine ulaşıldı. Kayıp denizcinin kardeşi Harun Küçükbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın meydana geldiği Revenna şehrinin yaklaşık 150 kilometre güneyindeki Ancona şehri yakınlarında 24 Mayıs'ta sahilde bir erkek cesedi bulunduğunu, İtalyan yetkililerin tanınamayacak haldeki cesedin kimliğini tespit etmek için sürdürdükleri çalışmaların sonuçlandırdığını ifade etti.

Revenna şehrinde batan gemiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcının, Haziran ayında yaşanan kazada kaybolan Türk gemicilerden ağabeyi Yiğit Küçükbıyık ve Melih Erek'in ailelerine ulaşarak DNA örnekleri istediğini anlatan Küçükbıyık, "Benden alınan DNA örnekleri bulunan cesetten alınan DNA örnekleri ile yüzde yüz uyuştu. Yaklaşık 4 ay süren kimlik tespit çalışmaları sonuçlandı, bugün bizi arayan yetkililer cesedin ağabeyime ait olduğunu söyledi" dedi.

 Cesedin bir an önce getirilmesini istiyoruz

Kimlik tespit çalışmaları boyunca anne ve babasının dahi olaydan haberdar olmadığını, ağabeyinin cesedinin bir an önce Türkiye'ye getirilmesini istediklerini ifade eden Harun Küçükbıyık, kazadan sonra çok zor günler geçirdiklerini söyledi. Küçükbıyık, şöyle konuştu: "Kardeşimin cesedi bulunduğu için mutluyuz. Onun doğduğu topraklara, yurduna, evine dönecek olması bizim için bir bayram sevincine neden oluyor. Umarım diğer denizciye de bir an önce ulaşılır. Bugüne kadar bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Şimdi devletimizden, büyüklerimizden tek bir isteğimiz var, bir an önce cenazemizin getirilmesi ve yurduna defnedilmesi için gerekli imkanların sağlanması" dedi. Kayıp denizcinin kardeşlerinden Serdar Küçükbıyık ise süreç boyunca çok yıprandıklarını belirterek, bir an önce cesedin Türkiye'ye getirilmesini istedi. İtalya'nın Ravenna limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Belize bandıralı "Lady Aziza" isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisinde bulunan 11 kişiden beşi kurtulmuştu. İlk günlerde kazada iki kişinin öldüğü açıklanmıştı. Zeynel Üstün ve Bayram Arslan'ın cesetlerine ulaşılmasıyla bu sayı dörde çıkmış, kayıp gemi personelinden Melih Erek ve Yiğit Küçükbıyık'tan ise haber alınamamıştı.

Editör: TE Bilişim