İSTİNYE TERSANESİ PİLAV GÜNÜ YAPILDI.

Deniz Der’in tertiplediği ve İstinye Tersanesi çalışanların bir araya geldiği pilav günü 27 EKİM 2013 Pazar günü İstinye Tersanesi’nin bulunduğu alanda yapıldı. Pilav gününe eski çalışanlar büyük ilgi gösterdi işçisi, memuru, mühendisi tüm çalışanlar yıllar sonra birbirini görmenin heyecanını yaşadılar bu arada geçmişte yakın arkadaş olup yıllarca görüşme imkânı olmayanlar bir birlerini tanımada zorluklar çektiler birbirlerini tanıyınca da hoş dakikalar yaşandı. Duygu dolu anların yaşandığı pilav gününe Denizcilik Bankası’nın Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür Yardımcısı ve Deniz Der Başkanı Ali CAN, Denizcilik Bankası’nın, Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Kaya ÇİLLİ, Eski Tersane Müdürlerinden ve Baş mühendislerinden Lütfü Hızlan, Emrettin Atik, Aykut ALTAY, Şükrü YÜCEKAYA’nın yanı sıra diğer tersanelerde çalışan Mühendislerden Ferhat ÖZER bu pilav gününe katılarak eski çalışma arkadaşları ile hasret giderdiler..

Deniz Der’in tertiplediği her aktiviteye katılıp Deniz Der’e büyük bir güç veren Şehuirhatları İşletmesi Genel Müdürü Süleyman GENÇ ile Gemi İnşa Mühendisleri Odası eski Başkanlarından Tansel TİMUR Pilav gününe katılan misafirlerdendi. Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi Sarıyer İlçe Başkanları bu Pilav gününde İstinye Tersanesinde çalışan emekçilerin yanında oldular.

Toplantı İstinye Tersanesi çalışanlarından Dok Gemi İş Sendikası eski Yöneticilerinden ve Deniz Der’in Başkan Yardımcısı Mehmet ÇOŞTUR’un konuşması ile Başladı Mehmet Çoştur Başta Cumhuriyetimizin Kurucucu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yakın Silah Arkadaşları, Tüm Tersanelerde ve Denizcilik Bankası T.A.O şemsiyesi altında bulunan tüm işletmelerde çalışıp bu gün aramızda olmayanlar için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Mehmet Çoştur Deniz Der’in faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve herkesi Deniz Der’in çatısı altında toplanmaya davet etti. Çoştur kürsüye Deniz Der’in Başkanı Alie CAN’ ı davet etti Başkan Ali Can Deniz Der’in faaliyetlerinden bahsettikten sonra bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini bunun içinde herkesin bu derneğe güç vermesini talep etti bu konuşmalardan sonra yemek servisi başladı. Yenilen yemekten sonra katılanlar kendi aralarında uzun uzun konuşarak hasret giderdiler ve bir sonraki toplantıda buluşmak üzere ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim