İstinye ile Çubuklu arasında hizmet verecek arabalı vapur hattı onaylandı

İstanbul Boğazı'ndaki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni bir arabalı vapur hattı hizmete giriyor. İstinye ile Çubuklu arasında hizmet verecek arabalı vapur hattı onaylandı.

İstanbul’un köprü geçişlerindeki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni bir arabalı vapur hattı hizmete alınacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile iki yaka arasında alternatif geçişlerin artırılmasına yönelik Çubuklu – İstinye arasında yeni bir arabalı vapur hattı seferi başlatıyor. Birkaç ay içinde İstinye-Çubuklu arasındaki kurulacak yeni arabalı vapur hattı, günlük yaklaşık 8.000 ila 10.000 aracın deniz üzerinden iki yaka arasında geçişine olanak sağlayacak. 1,1 mil mesafesi bulunan hatta tek yönde 63, her iki taraftan günlük 100’ün üzerinde pik saatlerde ortalama 10 dakikada bir yapılması planlanıyor.İstinye-Çubuklu deniz hattı öncelikle Levent, Maslak, Sanayi Mahallesi ve ikinci köprünün trafiğini rahatlatacak.

GÜNDE 10 BİN ARAÇ TAŞIMA HEDEFİ VAR

İstinye-Çubuklu arasında gerçekleşecek olan arabalı vapur seferleri, ilk etapta 70-80 araç kapasiteli 3 araba vapuruyla başlayacak. Bu hatta günde 8-10 bin arasında araç taşınması hedefleniyor.

YENİ VAPURLAR BÖYLE OLACAK

İstinye-Çubuklu arasında ilk etapta kiralama yöntemiyle 3 arabalı vapurla hizmet verilecek. Daha sonra ise üstteki örnek görselde olduğu gibi yeni gemiler yapılacak.

Editör: TE Bilişim