İstinye-Çubuklu feribot seferleri başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Asya-Avrupa geçişini 8 dakikaya indirecek İstinye – Çubuklu arabalı vapur hattını hizmete alıyor.

Asya-Avrupa geçişini 8 dakikaya indirecek İstinye – Çubuklu arabalı vapur hattın deneme seferleri 21 Mart Salı gününden itibaren başlıyor. İstinye-Çubuklu arası karayolu ile 24 kilometreyi buluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş., İstanbul trafiğine önemli bir katkı sağlayacak İstinye Çubuklu arabalı vapur hattını hizmete alıyor.

Asya-Avrupa geçişlerini 8 dakikaya indirecek hattın deneme seferleri 21 Mart Salı günü başlıyor. İlk etapta iki arabalı vapur ile hizmet verecek hatta, yılda 40 bin seferle 1 milyon 700 bin araç, 2,5 milyon yolcu taşınması hedefleniyor. Yeni hat  sayesinde günde 5.000 aracın köprü trafiğinden çekilmesi planlanıyor.

Bu sayede, zaman ve yakıtta önemli ölçüde  tasarruf sağlanırken,  karbondioksit salınımında da azalma gerçekleşecek. M/F SH Aşiyan ve M/F SH Erguvan isimli arabalı vapurlar, dalgasız ve yumuşak yanaşma özelliğinde tasarlandı.

M/F SH Aşiyan Gemisi, 65 otomobil, 250 yolcu kapasiteliyken, M/F SH Erguvan Gemisi 65 otomobil, 434 yolcu kapasiteli. 

Editör: TE Bilişim