DenizHaber muhabiri, Bandırma'da kaçak olarak parçalanan NUR adlı geminin fotoğraflarını çekti. Geminin üst yapısı büyük ölçüde parçalanmış görünüyor.

Bölgede yazlığı buluna n bir vatandaş, gördüklerini DenizHaber'e şöylşe anlattı:

"İlgili geminin bulunduğu yerde yazlığa sahibiz..,Gemi yaklaşık 1 ay önce Karacabey Kurşunlu köyü ile Bandırma Yenice köyü arasında ıssız bir sahile karaya çıkacak biçimde demirlenmişti..İlgili gemiyi gerek jandarma gerek se Sahil güvenlik ekipleri görmüştü..Adamlar kıyıya oksijen tüpleri ve hatta yolu yoktu ormandan yol bile açarak her türlü teçhizatla 1 aydır kamyon kamyon parçalayıp yeniköy jandarma karakolunun önünden parça parça taşıyorlar.."

Ağustos ayı sonunda Jandarma tarafından düzenlenen operasyonda Bandırma sahilinde açıkta bekleyen NUR adlı kuru yük gemisini kaçak olarak parçalamaya çalışan 9 kişi jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

Kaçak olarak sökülmeye çalışılan NUR adlı kosterin Kartal'dan kaçırılarak Bandırma ilçesine bağlı Sahil Yeni Köyü açıklarına getirildiği burada söküldükten sonra hurda olarak satılacağı öğrenilmişti.

DenizHaber muhabiri geminin çevresinde hala bekleyenler olduğunu ve bu yüzden fotoğrafları güçlükle çekebildiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim