İşte dünyanın en büyük yolcu gemisi!

225 bin tonluk dev gemi,   "Oasis of the Seas" (Denizlerin Vahası), Florida Fort Lauderdale'de Amerikan şirketi Royal Caribbean tarafından medyaya ve kamuoyuna tanıtıldı.

6 bin 296 yolcu taşıma kapasiteli dev geminin Baltık Denizi ve Atlantik'i geçtiği ilk denize indirilişi sessiz sedasız gerçekleşti. Ay başında Solent'te bir mola veren geminin görüntülenmesine izin verilmedi.

Dünkü açılış ise, pop şarkıcısı Rihanna'nın gemideki konseriyle renklenirken, geminin vaftiz anası İngilis aktris Jane Seymour ile pop yıldızı Gloria Estefan oldu.

1 milyar dolardan fazlaya mal olan gemi kendisine en yakın yolcu gemlilerden yüzde 40 daha büyük.

Kendi mikro iklimine sahip olan gemide yeşil de unutulmamış. Kendi ağaçları olan gemide, konuklar, parka bakan 254 odanın balkonundan deniz ya da yeşillik manzarasının keyfini çıkarabilecekler.

16 yolcu güvertesinin üçü arasında hareket eden bir bar buluruyor. Yolcuların yedi bölgeye ayrılan geminin içinde kaybolmamaları için her katta asansörlerin yanında oda bulmaya yarayan bilgisayar sistemi bulunuyor.

750 kişilik antik Yunan'daki amfitiyatrodan esinlenerek yapılan AquaTheater geminin arka tarafından bulunuyor.

Şimdiye kadar yolcu gemilerinin sahip olduğu en büyük havuza sahip olan gemide, yolcular geceleri akrobasi, senkronize yüzme, su balesi ve profesyonel atlama izleyebiliyor.

Gemide buz pateni pisti, 24 restoran, klasik havuzlar, bir kumarhane ve hatta atlıkarınca da bulunuyor.

Sörf aletleri ve tırmanma duvarları da bulunan gemi, Finlandiya'da yapıldı.

Editör: TE Bilişim