İŞTE AKDENİZ'DEKİ BULANAN SAVAŞ GEMİLERİNİN SAYISI

SURİYE'de son yaşanan gelişmeler üzerine birçok ülkenin savaş gemilerini konuşlandırdığı Akdeniz'de Türkiye'ye ait 20'si muhrip, 14'ü yardımcı gemi olmak üzere toplam 34 geminin bulunduğu öğrenildi.

Bu gemilerden 3 korvet , 1 denizaltı, 1 hücum bot ve 1 fırkateynin sürekli olarak Akdeniz'de hareket halinde oldukları ve keşif ve gözetleme görevinde bulunduğu öğrenildi. Akdeniz'deki 34 geminin dışında Deniz Kuvvetleri'ne ait diğer gemilerin de uluslararası yapılan tatbikatlarda görevli olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı bu gemilerin hangi tatbikatta görevli olduğunu ise internet sitesindeki "Günlük Faaliyetler" bölümünde açıkladı.

TÜRKİYE'NİN AKDENİZ'DE 34 GEMİSİ VAR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 20'si muhrip, 14'ü yardımcı gemi olmak üzede 34 geminin Akdeniz'de bulunduğu öğrenildi. Bu gemilerden 3 korvet , 1 denizaltı, 1 hücum bot ve 1 fırkateyn sürekli olarak Akdeniz'de hareket halinde oldukları ve keşif ve gözetleme görevinde bulunduğu öğrenildi.

RUSYA'NIN 13 GEMİSİ BULUNUYOR

Suriye'nin Lazkiye bölgesinde hava üssü ve Tartus'ta da deniz üssü bulunan Rusya'nın ise Akdeniz'de 13 gemisi bulunuyor. Bu gemilerden 4'ünün muhrip 9'unun ise yardımcı gemi olduğu belirtildi.

ABD'NİN 3 AKDENİZ'Kİ GEMİLERİ

ABD'nin ise Akdeniz'de şu anda 3 muhrip gemisinin bulunduğu öğrenildi.

FRANSA'NIN 5, İTALYA'NIN İSE 2 GEMİSİ BULUNUYOR

1 uçak gemisi, 2 muhrip gemi, 1 fırkateyn ve 1 istihbarat gemisi olmak üzere Fransa'nı Akdeniz'de 5 gemisi görev yapıyor. İtalya'nın ise 1 fırkateyn ve 1 denizaltı Akdeniz'de konuşlu olduğu öğrenildi. İngiltere, Belçika, İspanya, Kanada, Portekiz, Yunanistan ve Hollanda'nın ise birer gemilerinin bulunduğu belirtildi.

TÜRK GEMİLERİNİN "GÜNLÜK FAALİYETLERİ"

Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri'ne ait diğer gemilerin ise 3 Aralık 2015 tarihinde yaptıkları faaliyetlerine ilişkin internet sitesindeki "Günlük Faaliyetler" bölümünde bilgi verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir Deniz Karakol Uçağı, Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra edere NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek sağladı. TCG BOZCAADA, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekâtı'na iştirak ederek Lübnan açıklarında karakol görevi icra ediyor. Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli olan TCG BURAKREİS'in Doğu Akdeniz'de karakol icra karakol görevi icra ediyor. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG SOKULLU MEHMET PAŞA ve TCG AKÇAKOCA'nın Yunanistan ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de icra edilen ARIADNE-2015 Tatbikatı" iştirak ediyor. Ayrıca harekat eğitim faaliyetini toplam 14 geminin icra ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim