Büyükçekmece Körfezi’nde yer alan Marina İstanbul tekne sahiplerine güneş ve denizin tüm nimetlerinden faydalanma olanağı sunuyor. Marina, Atatürk Uluslararası Havalimanı'ndan 20 dakika uzaklıkta, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nden ise 5 km mesafede bulunuyor. Büyükçekmece İstanbul’un keşmekeşi içinde tertemiz havası ve suyuyla bilinen bir muhit.

Marina İstanbul, bu gizemli şehrin muhakkak görülmesi gereken tarihi mekanlarına oldukça yakın bir konumda bulunması sebebiyle en çok tercih edilen seyahat noktası haline gelecektir. Marina, dünyaca ünlü Osmanlı mimarı Mimar Sinan tarafından inşa edilen Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün hemen yanı başında, Sokullu Mehmet Paşa Camisi'ne yaklaşık 1 km uzaklıkta yer alıyor. İstanbul'un şehir merkezi Taksim'i ziyaret etmek isterseniz, Büyükçekmece'den 40 km mesafede yer alıyor.  Marina İstanbul diğer tarihi mekanlara da oldukça yakın konumda; Topkapı Sarayı 30 km, Kapalı Çarşı 32 km ve Ayasofya Müzesi 33 km uzaklıkta yer alıyor.

Marina İstanbul aynı zamanda Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Rusya’da yer alan marinalarla da yakın iletişim halindedir. Marina İstanbul tüm bu ülkelerin bilgi edinmek üzere danışacakları bir bağlantı noktasına dönüşmeyi planlıyor.

İstanbul’un yeni marinası Marina İstanbul teknede ve kıyıda tam kapsamlı hizmet sunuyor. Modern ve ferah bir tasarıma sahip olan marinamız 600’ü denizde, 120’si karada olmak üzere 720 tekne kapasitesine sahip. Marina İstanbul, marina ve açık hava alışveriş merkezi konseptinde açılacak.

Marina İstanbul teknelere hak ettiği özeni göstererek tam kapsamlı hizmetler sunmayı hedefliyor. Tekne sahiplerine sunulacak temel hizmetler arasında teknoloji ve telekomünikasyon hizmetleri, TV, yakıt istasyonu, elektrik, su, çamaşırhane, wc-duş, tüm liman girişlerinde mevcut uydu ve kart okuyucu sistemler ile desteklenen 24 saat güvenlik ve gözetim hizmeti, yangın ve can kurtarma ekipmanları, gümrük, sağlık hizmetleri, otopark ve tekne sahiplerine ayrılan malzeme odaları ile 250 araçlık açık, 600 araçlık kapalı otopark, teknelerin bakım ve onarımının yapıldığı atölyeler ve çeşitli hizmetler barındıran tekne payandalama alanı yer alıyor. Tüm bu hizmetlere ek olarak kafe, restaurant ve barları bulunan 90 mağaza kapasiteli Alışveriş Merkezi de mevcut. Yat sahipleri Yat Kulübü, sağlık ve Spor Merkezi, yüzme havuzu ve tenis kortu seçenekleri de sosyalleşme fırsatı sunuyor. 

Deniz tutkunlarının kendilerini cennette hissedecekleri Marina İstanbul Ağustos 2012'den itibaren hizmete açılmış olacak.  

Editör: TE Bilişim