İstanbul'da bulunan Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri; Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi'nin önderliğinde düzenlenen bilgi yarışmasında denizcilik bilgilerini yarıştırdılar.

Öğrencilere toplamda 30 soru soruldu. Yarışmaya katılan 6 Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinden Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Meslek Lisesi birinci olurken, Piri Reis Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ikinci ve Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi 3. Oldu. Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere ödül olarak kupa ve madalya verildi.

Yarışmaya katılan diğer denizcilik liseleri ise şöyle; Barbaros Hayreddin Anadolu Deniziclik Meslek Lisesi, Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi, Pendik Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi.

Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi'nin Yüksek Eğitim Koordinatörü Hüseyin Yıldırım; "İstanbul'da sadece 6 adet bulunan Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerini bu etkinlikle bir araya getirdik" dedi. Yıldırım; bilgi yarışmasını her yıl yeniden düzenleyeceklerini ve bu etkinliğe gemicilik yarışlarını da dahil etmek istediklerini ifade etti.

Yarışmanın ardından denizcilik lisesi öğrencileri Gitarist Serkan Diyar’ın konseriyle coştular.

Editör: TE Bilişim