İstanbul'lu Deniz Suyu İçecek
  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deniz suyunun içme suyu derecesinde arıtılarak mevcut sistem içerisine dahil edileceğini açıkladı.

İstanbul’a farklı su kaynakları yaratmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Topbaş, "Son koordinasyon toplantımızda, deniz suyuyla ilgili çalışma başlattık. Deniz suyundan yararlanmak için ihale hazırlığındayız. Deniz suyunu, içme suyu derecesinde arıtmak suretiyle mevcut sistem içerisine dahil edeceğiz. Birinci etapta, günde 350 bin metreküp deniz suyu için hazırlık yapıyoruz. Günlük tüketim 2,5 milyon metreküpe doğru gittiğine göre, yüzde 12 nispette miks edeceğiz" dedi. Deniz suyundan içilebilir kalitede su elde eden ülkeler olduğunu hatırlatan Topbaş, her suyun içilebilir kaliteye getirilebileceğine, ancak suyun kirliliğine göre maliyetin de büyüdüğüne işaret etti. Yağmur sularını depolamak amacıyla bir çalışma hazırlığında olduklarını kaydeden Topbaş, dar gelirliler korunarak suya bir miktar zam yapılacağını açıkladı.

HESAP TUTMADI

Kentte iki gün etkili olan yağışlar, İstanbul’un sadece iki günlük su ihtiyacını karşıladı. İSKİ’nin verilerine göre 27 Ağustos’ta İstanbul’daki barajlardaki su miktarı ile dünkü su miktarı aynı kaldı. Başkan Topbaş, yağışların İstanbul’un beş-altı günlük su ihtiyacını karşılamasını umduğunu söylemişti.  
 

Kaynak:Haberler.com

Editör: TE Bilişim