Suudi Arabistan merkezli Nesma Holding, Gübretaş ve Etis Denizcilik’in ortaklığında 2008 yılında kurulan Negmar Grup, yolcu taşımacılığında hizmet verdiği iki hatta yeni adresler eklemeyi planlıyor.

Deniz taşımacılığı ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren ve 500 milyon TL ciroya sahip olan Negmar Grup, bünyesinde yer alan İstanbullines ile İstinye-Beykoz hattında yer almak istiyor.

Şu an Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) ve Ambarlı-Bandırma hatlarında hizmet verdiklerini söyleyen Negmar CEO’su Serdar Duran, uzun zamandır açılması beklenen İstinye-Beykoz arabalı vapur hattında da süreci yakından takip ettiklerini dile getiriyor.

İstanbullines’ın 2015 yılında Eskihisar-Tavşanlı ve Ambarlı-Bandırma hatlarında 1,9 milyon araç ve 7,1 milyon yolcu taşıdığını aktaran Serdar Duran, deniz taşımacılığında potansiyelin daha fazla olduğunu, o nedenle bu alana dönük yatırımlarının devam edeceğini söylüyor.

Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen potansiyelinin ancak yüzde 7’sini kullanabildiğini kaydeden Duran, iki hatta sundukları hizmetle İstanbul trafiğinden 980 kilometrelik araç çektiklerini ve yakıt tüketimini azaltarak milli ekonomiye 87 milyon TL tasarruf sağladıklarını anlatıyor.

Editör: TE Bilişim