İstanbullines feribotları bayramda 58 bin araç taşıdı

İstanbullines, Kurban Bayramı’nda Eskihisar-Yalova (Tavşanlı) hattında 58 bin araç taşıyarak, gidiş ve dönüşlerde yoğunluk nedeniyle oluşan yolcu kuyruklarının azalmasını sağladı.

İstanbullines sayesinde feribot ile seyahati tercih edenlerin sayısı giderek artıyor. Bu yıl iç turizmdeki canlılık özellikle karayolu ve denizyolu taşımacılığında kendini gösterdi. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerine ulaşımın ana aksı olan kuzey-güneybatı tatilci hareketi tüm yaz boyunca sürdü.

Bu hareketlilik seyahat harcamalarında, yılın ilk iki çeyreğinde geçen yıla oranla ortalama %12’ler civarında bir artışa sebebiyet verdi. Yerli turist bu artışla birlikte bütçesindeki seyahat harcamalarında ulaşımın payını biraz daha arttırmış oldu. Bu da dolaylı olarak kara, hava ve denizyolundaki yolcu ve araç talebini arttırdı.

Bu talebin önemli noktalarından biri olan Eskihisar Tavşanlı (Yalova) hattında faaliyet gösteren İstanbullines ise bu yılın Kurban Bayramı’nda 58 bin araç taşıdı. Geçen yıl aynı hatta toplam 35 bin civarında araç taşırken, bu yıl bu rakam 58 bine çıktı. Bu artışta, İstanbullines’ın, % 33’lük kapasite artışı getiren 4. gemisini ringe katmasının etkisi çıkarıldığında bile % 19 ‘luk bir talep artışı yaşandı.

İstanbullines’ın 7 gün 24 saat yoğunluklu ring metodu ile çalıştığı Kurban BayramI boyunca taşıdığı 58 bin aracın % 69’unu 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek için yola düşen binek araç sürücüleri oluştururken, onları %9 ile kamyon ve tırlar, %4 ile de otobüsler takip etti.

Okulların geç açılmasıyla tatilini uzatanlar ile bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerin dönüşü sonrası ana ulaşım aksların ve özellikle Marmara denizi çevresi son yılların en kalabalık günlerini yaşadı.

Editör: TE Bilişim