Başbakan'ın talimatıyla polis, polisi takibe aldı ve kaçakçıların rüşvet çarkı ortaya çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Cellattin Cerrah'ın yönettiği operasyonda, Türkiye'ye yasadışı yollardan akaryakıt sokanların rüşvetle önünü açan emniyet görevlileri bir bir tespit edildi. Operasyonda 20'si polis, 60 kişi gözaltına alındı.

Polis, polisi takip etti, son yılların en büyük rüşvet ve kaçakçılık operasyonu gerçekleşti. Güvenlik güçlerinin son operasyonu, kaçakçıların uluslararası suları mazot pazarına çevirdiklerini ortaya çıkardı.

Türkiye'ye kaçak yollarla sokulan mazot, açık denizde tankerlerden teknelere aktarılıyor, kurulan rüşvet ağı sayesinde ise herhangi bir problem yaşanmadan piyasaya sürülüyordu. Özel bir ekip kuran İstanbul polisi, önce meslektaşlarını takip altına aldı. Ardından teşkilatın içinde kaçakçılarla işbirliği yapanların listesi çıkarıldı. Teknik takip sonuçlandığında, 20 polis rüşvetle mazot kaçakçılarının işini takip ettikleri şüphesiyle gözaltına alındı. Sonrasında ise belirlenen bütün adreslere, şafak vakti, eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyonlarda toplam 60 kişi gözaltına alındı. Ayrıca kaçak mazotun naklinde kullanılan 25 tankere de el konuldu. İstanbul Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah'ın bizzat yönettiği operasyonun her aşamasının dakika dakika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiği öğrenildi.

Kaynak:TGRT

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim