İstanbul için 'kuvvetli poyraz' uyarısı yapıldı...
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yarın havanın parçalı çok bulutlu ve yağmurlu olacağı, akşam saatlerinden itibaren sıcaklık düşüşüne paralel şekilde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da karla karışık yağmur ve kar, İstanbul Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da da yağmur ve karla karışık yağmur ile yükseklerde kar yağışı görüleceği belirtildi.
16 Ocak Pazar gününün çok bulutlu olmasının, kuvvetli poyraz fırtınasıyla birlikte de etkili ve sürekli yağış beklendiği ifade edilen açıklamada, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli'nde karla karışık yağmur ve kar yağışı, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmur, öğle saatlerinden itibaren yağmur görüleceği kaydedildi.

Aynı açıklamada, 17 Ocak Pazartesi günü ise havanın parçalı çok bulutlu, kuvvetli poyraz fırtınasıyla birlikte yağış olması, yağışların da Edirne, Kırklareli çevrelerinde yağmur ve kar, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Tekirdağ ve Sakarya'da da yağmur şeklinde gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara ve Batı Akdeniz'de hafta Restbet sonu beklenen etkili yağışlar ile yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyraz fırtınasının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, yurt bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Marmara, kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de başlayacak yağışlar yarın ve pazar günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'de devam edecek.

Yağışlar, Marmara ile Batı Akdeniz'de etkili olmak üzere yağmur ve sağanak, yarın akşam saatlerinden itibaren Trakya'da kar, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bursa, Bilecik, Balıkesir, Afyon ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı hafta sonu batı bölgelerinden başlamak üzere tüm yurtta azalacak. Rüzgar, yarın öğle saatlerinden itibaren Pazartesi gününe kadar Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de poyrazdan kuvvetli ve fırtına (saatte 80-90 km kısa süreli 100 km hızla) şeklinde esecek.

Marmara ve Batı Akdeniz'de hafta sonu beklenen etkili yağışlar ile yurdun kuzey batı kesimlerinde poyraz fırtınasının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilişim