Genç kızları kurtarmaya çalışan 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Ulutekin ailesi hafta sonunu da fırsat bilerek serinlemek amacıyla Ağaçlı Köyü sahiline gitti. Bahar, Elif ve Narin Ulutekin kardeşler denize girdi. İddiaya göre genç kızlar kum çekilmesine kapıldı. Sahilde bekleyen cankurtaranlar boğulmak üzere olan genç kızların imdadına koştu. Genç kızların yakınları Özlem Ulutekin ve Özgür Ulutekin de kurtarma çalışmalarına katıldı. Cankurtaranlar 3 kız kardeşi denizden çıkardı. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kardeşler tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kurtarma çalışmaları sırasında rahatsızlanan Özlem Ulutekin ve Özgür Ulutekin de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu kişilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Genç kızların boğulmasına tanık olan Kadir Yedirmez, denizden gelen imdat çığlıklarına doğru koştuklarını söyledi. Yedirmez, “ Bir feryada ayağa kalktık. Allah razı olsun, iki arkadaş hemen denize daldı. Birisini tuttu getirdi. Daha sonra diğerini getirdi. Sanıyorum birbirini tuttu çocuklar. Yaşıyorlardı. Yakınlarının feryadına yüreğim dayanmadı oradan uzaklaştım.” dedi.

Alınan bilgilere göre aynı sahilde geçen yıl 12 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim