İstanbul'da Deniz Keyfi Başlıyor

Altısı büyükşehir belediyesi denetiminde dokuz plaj, İstanbul'da sezonu açtı. Florya'da Çiroz, Güneş ve Menekşe plajları, Caddebostan 1-2-3 plajları, Küçüksu, Karaburun ve Şile'de Uzunkum, Ağlayankaya ve Ayazma plajları sezon boyunca İstanbulluların hizmetinde olacak.
Büyükşehir'in işlettiği altı plaja giriş ücretsiz, tuvalet 50 YKr, şezlong 1.5 YTL.
Plajlarda 132 cankurtaran, 10 kurtarma botu, yedi ambulans hizmet verecek. Şile ve Karaburun'da jet-ski'ler cankurtarma hizmetlerine destek olacak. Plajlara, emniyet şeridi ve bariyerler yerleştirilecek.
Personel tek tip kıyafet giyecek ve can yelekleri, telsiz, megafon, düdük, can simitleri, torpil simit, dürbün ve benzeri her türlü malzemeyle donatılacak. Plajlarda, estetik olmayan görüntüleri önlemek için ucuz mayo satışına da imkân verilecek.
300 metrelik Florya Güneş Plajı'nda ikisi engelliler için 34 tuvalet kabini, 250 araçlık açık otopark, iki adet tam otomatik prefabrik havuz bulunuyor. 300 metrelik Florya Çiroz'da da iki adet voleybol sahası, bir adet mini futbol sahası, çevre aydınlatması ve müzik yayını var. Florya'daki en uzun plaj, 600 metrelik Menekşe.
Durusu Karaburun da 2 bin 500 metrelik uzun bir sahile sahip. Plajda, altı cankurtaran kulesi ve altı duş ünitesi var.
Büyükşehir Belediyesi Anadolu yakasında sırasıyla 450, 350 ve 300 metrelik Caddebostan 1, 2, 3 plajlarıyla hizmet veriyor. Plajların üçünde de müzik yayını yapılıyor. Bir adet zodyak kurtarma botu ve ambulans bekletiliyor. 300 metrelik Küçüksu Plajı'ysa Boğaz'da yüzmek isteyenler için. Plajda 78 adet soyunma dolabı, 200 şezlong ve altı kişilik açık duş yeri mevcut.

Şile'de de üç plaj


Şile Belediyesi'nin denetiminde olan 1000 metrlik Uzunkum, 2 bin 950 metrelik Ayazma ve 500 metrelik Ağlayankaya plajlarında da toplam 60 cankurtaran, 4 zodyak bot, bir ambulans, dört motor, altı jet-ski hizmet veriyor. Hafta sonları ambulans sayısı beşe çıkarılan üç plajda, toplam 1198 şezlong bulunuyor.

 Alıntı : Haberler.com

Editör: TE Bilişim