Esra Boğazlıyan’ın haberine göre Fatih’in Haliç-Balat sahilinde, dün sabah yürekleri ağızlara getiren bir olay yaşandı. Sahildeki teknelerden biri, sabah saat 10.00 sularında, bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Alevler kısa sürede teknenin her yerini sardı.

Tekneden yükselen duman ve alevi gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürürken, “Dolar” isimli tekne tamamen kullanılamaz hale geldi. Olayı meraklı gözlerle izleyen sahildeki vatandaşlardan bazıları, yangını cep telefonlarıyla saniye saniye kaydetti. Çevrede yaşayanlar, teknede madde bağımlılarının barındığını söyledi. Tinercilerin geceleri teknede kaldıkları, yangının da onlar tarafından çıkarıldığı dile getirildi.

Teknedeki yangına müdahale eden bir vatandaş şunları söyledi: “Buradaki tekneler sahipsiz. Tinerciler kalıyor. Bu teknede de birisi kalıyordu. Geceyi teknede geçirmiş. Bir anda alev aldı. Dumanları görünce teknenin ipini çekerek kıyıya yanaştırdım. İçerideki vatandaşı çıkardım ve itfaiyeyi aradım...”

Haliç’te buna benzer çok sayıda sahipsiz tekne var. Haliç kıyılarında oturan vatandaşlar, büyük tehlike oluşturan bu teknelerin ya sahipleri ya da belediye ekipleri tarafından kaldırılmasını istiyor. Görüntü kirliliğine de yol açan teknelerle ilgili çalışma başlatılması isteniyor.
Editör: TE Bilişim