İstanbul'un Yeni Havaalanının Limanına İlk Gemi yanaştı

İstanbul'un yeni havalimanı açılış için gün sayarken havalimanının yeni limanına ilk gemi yanaştı. 63 bin ton jet yakıtı getiren 244 metre uzunluğundaki  LR2 Pioneer isimli tanker limana yanaşan ilk gemi oldu.

 LR2 Pioneer isimli tankerin limana yanaşmasını KEGM Kıdemli Başkılavuz Kaptanlarından Cahit İstikbal gerçekleştirdi. Operasyona, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait  Kurtarma 3, Kurtarma 7 ve Kurtarma 8 römorkörleri eşlik etti. Bu yanaşmanın simülasyonunu ise  İTÜ Denizcilik Fakültesi simülasyon merkezinde gerçekleştirildi.

10 milyar 247 milyon euro'ya mal olan İstanbul'un Yeni Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yüzde 95'i tamamlanan havalimanında uçuşla ilgili testler de sürüyor. Açılış tarihi 29 Ekim.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yeni havalimanı inşaatını gezdi. Bakan Turhan, 15 bin futbol sahası büyüklüğündeki alana inşa edilen havalimanındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, "Yeni Havalimanı 6 adet bağımsız pist ile 200 futbol sahası büyüklüğünde bir terminalden oluşuyor. 114 uçak aynı anda terminale yanaşabilecek. 143 köprü uçaklara hizmet verecek" dedi.

Editör: TE Bilişim