İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçmişte kentin sayfiye, mesire ve farklı yerleşim alanlarıyla İstanbulluların tüm ihtiyaçlarına cevap verdiğini, ancak daha sonra denizlerin kirlenmesi ile bu imkanın ortadan kalktığını anlattı.

Bu süreçte İstanbul'un hemen hemen her sahilinden temiz veya kirli olduğuna bakmadan gençlerin, çocukların, insanların denize girdiğini gördüklerini ifade eden Topbaş, "Demek ki bir ihtiyaç, talep var. Yönetim olarak biz de bunu karşılamayı, daha düzgün ve disiplinli hale getirmeyi hedefledik" dedi.

Topbaş, geçmiş belediye başkanları döneminde başlayan çok yoğun bir çalışmayla atıksuların arıtılarak denize verilmeye başlandığını, derelerin ıslah edildiğini söyledi.

Kadir Topbaş, "Bu çalışmalar sonucunda, İstanbul'un 234 kilometrelik sahilinin 140 kilometrelik bandı denize girilebilir hale geldi. Arzumuz 3 yıl içinde tüm sahil bandını denize girilebilir hale getirmek" diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında sahillerde ciddi düzenlemeler yaptıklarına dikkati çeken Topbaş, Florya-Güneş, Yeşilköy-Çiroz ve Küçükçekmece-Menekşe sahilini de denize girilebilir hale getirmede belirli mesafe aldıklarını, soyunma kabinleri, duşlar, eşyaların konulabileceği emanet gişesi gibi belediyenin işleteceği bir sistem oluşturduklarını belirtti.

Topbaş, bundan sonraki hedeflerinin "sahilleri mavi bayraklı" yapmak olduğunu kaydederek, bunun koli basili olmayan, temiz ve girilebilir alanların ilanı olduğunu ve bu konuda geçen yıl ciddi mesafe alındığını söyledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim