İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman Oldu

Ender Kurt'un Çanakkale Bölge Müdürlüğü'ne atanması ile boşalan İstanbul Liman Başkanlığı'na; Mudanya Liman Başkanı Mustafa Azman getirildi.

Makam devir teslimi 14 Aralık Cuma günü yapılarak Mustafa Azman İstanbul Liman Başkanı olarak görevine başladı.

Yeni Başkan da denizci

Çanakkale Bölge Müdürlüğü'ne atanan Ender Kurt gibi yeni Liman Başkanı Mustafa Azman da üniversiteli denizcilerden ve başarılı bir akademik geçmişi var.

1969 Doğumlu Mustafa Azman; İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümünden 1990 Yılında mezun olmuş.

2. Üniversite olarak Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik Bölümü'nü bitiren Mustafa Azman; yüksek lisansını ise İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Bölümü'nü tamamlayarak gerçekleştirmiş.

Mustafa Azman, halen aynı üniversitenin Deniz Bilimleri Enstitüsünde doktorasını yapıyor.

Daha önce Sinop Liman Başkanlığı ve Mudanya Liman Başkanlığı da yapan Azman; bir ara Barbaros Denizciler Derneği'nin (BADER) de Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptı.

İstanbul Liman Başkanı olarak da başarılı hizmetlerde bulunacağına inandığımız Mustafa Azman'a DenizHaber.Com ailesi olarak başarılar diliyoruz.

Ender Kurt'un İstanbul Liman Başkanlığında unutulmaz hizmetleri var

İstanbul Liman Başkanlığı'ndan terfi alarak 8 Aralık 2007 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan üçlü kararname ile Çanannale Bölge Müdürlüğü'ne atanan Ender Kurt İstanbul Liman Başkanlığında başarılı hizmetlerde bulundu.

2003 yılı başından bu 2007 Aralık Ayına kadar İstanbul Liman Başkanlığı gibi Türkiye'nin en önemli liman başkanlıklarından birinde görev yapan Ender Kurt, görev süresi içerisinde Liman Başkanlığında önemli hizmetlerde bulundu.

İlk denizci liman başkanlarından birisi olarak göreve gelen Kurt'un görevde bulunduğu süre içerisinde gerçekleştirdiği ve katkıda bulunduğu hizmetlerden bazıları şunlar:

  • Acente motorları ilke ilgili yeni düzenlemelerin yapılması,
  • Melen Suyu Boğaz Geçiş Projesi ve Boğaz geçişinin başarıyla gerçekleştirilmesi,
  • Yenikapı Limanı deneyiminden sonra kalıcı yeddiemin limanı ihtiyacının giderilmesi amacıyla İstanbul'da yeddiemin lima yerlerinin tesbit edilmesi,
  • Balık Ekmek tekneleriyle ilgili düzenlemeler yapılması,
  • İstanbul Trafiğine Çözüm Önerileri ile ilgili rapor hazırlanması, Müsteşarlık adına İstanbul İli Ulaşım Koordinasyon Kurulu üyeliğinin yürütülmesi,
  • Marmaray Projesinde Deniz Çalışma Grubu Başkanlığının yürütülmesi,
  • İstanbul Boğazında Doğal Koyların Kullanım Yönetmeliği hazırlıklarının yapılması ve bu alanların deniz parkı şeklinde kullanımı için hazırlıklar,

Ender Kurt, ayrıca Denizcilikle ilgili bütün önemli toplantılarda Denizci Başkan olarak İstanbul Liman Başkanlığı'nı başarıyla temsil etti.

1964 Doğumlu olan Ender Kurt, 1985 Yılında şimdi İTÜ Denizcilik Fakültesi olan Denizcilik Yüksek Okulundan mezun oldu. Bir ara Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Ender Kurt, 2003 Yılından bu yana yürütmekte olduğu İstanbul Liman Başkanlığı görevinden terfi alarak Çanakkale Bölge Müdürülüğü'ne atandı.

Ender Kurt'a yeni görevinde başarılar dilerken İstanbul Liman Başkanlığı döneminde yürüttüğü başarılı görevler ve yaptığı hizmetlerden dolayı da denizcilik kamuoyu adına teşekkür ediyoruz.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim