Romanya Ulaştırma Bakanı Relu Fenechiu’yu ziyaret eden Büyükelçi Ömür Şölendil, iki ülke arasındaki ilişkilerin her açıdan memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyledi. Ziyarette, Köstence – İstanbul arasında feribot taşımacılığı üzerinde de duruldu. Feribot taşımacılığının hem ticari yönden hem de iki ülkeye ve bölgesel olarak da büyük faydalar sağlayacağı belirtildi.
 

Romanya Ulaştırma Bakanı Relu Fenechiu’yu ziyaret eden Büyükelçi Ömür Şölendil, iki ülke arasındaki stratejik anlaşmanın uygulanması doğrultusundaki çabaların önemine dikkat çekti.

Beraberinde, Türk İşadamları Derneği yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette iki ülke arasındaki her açıdan olumlu ilişkilerin önemine işaret eden Büyükelçi Ömür Şölendil, 2011’de iki ülke cumhurbaşkanları tarafından imzalanan stratejik anlaşmanın bir süre önce iki ülke dışişleri bakanı tarafından uygulama safhasına ilişkin yeni imzalar atıldığını kaydetti.

Şölendil’in ziyaretinde Köstence – İstanbul arasında feribot taşımacılığı üzerinde de duruldu. Feribot taşımacılığının hem ticari yönden hem de iki ülkeye ve bölgesel olarak da büyük faydalar sağlayacağı belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Fenechiu ise Türk işadamlarının Romanya’da yaptığı yatırımlardan memnuniyet duyduğunu söyledi. Yatırımlar konusunda her zaman Türk işadamlarına kapılarının açık olduğunu belirten Fenechiu, Türk yatırımcılarının ulaştırma ve özelleştirme projelerinde daha fazla yer alma çağrısında bulunarak, “Hükümetimizin 10 büyük özelleştirme projesi var. Bu özelleştirme projeleri Türk işadamlarına da açık.” dedi.

KILIÇ, THY’NİN YENİ HEDEFLERİNİ ANLATTI

Bu arada Türk Hava Yolları Romanya Genel Müdürü Mehmet Akif Kılıç da bu çerçevede THY’nın Romanya’da yapmayı planladığı yeni yatırım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kılıç, halen günlük üç sefer olan uçuşlarını günlük 4 sefere çıkarmayı planladıklarını belirtti. Kılıç, “İstanbul- Köstence seferlerimizi Haziran ayı başında başlatmayı hedefliyoruz. Bu arada Bükreş ve Köstence’ye ek olarak önümüzdeki dönemde; İstanbul’dan direkt Cluj, Iaşi ve Timişoara şehirlerine de uçuş planlıyoruz.” bilgisini verdi.

Editör: TE Bilişim