Saat 05.36'da Yalova Çınarcık merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa ve Tekirdağ gibi çevre illerde de hissedildi. Depremle ilgil ilk değerlendirmeyi yapan Prof. Dr. Okan Tüysüz, "İstanbul'da deprem olmasını beklediğimiz fay şu anki depremin oldukça kuzeyinde. Ancak önemli olan depreme hazır olmak. Deprem herhangi bir zamanda olabilir" dedi. 

Marmara Bölgesi'nde birçok kişi güne deprem ile uyandı. Saat 05.36'da Yalova Çınarcık merkezli bir deprem meydana geldi.

AFAD'ın 4.1, Kandilli Rasathanesi'nin ise 4.3 olarak açıkladığı İstanbul dahil birçok kentte hissedildi. 

Depremin ardından çok sayıda kullanıcı sosyal medya hesaplarından depremi yazdı.


PROF. DR. TÜYSÜZ DEPREMİ DEĞERLENDİRDİ

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, Yalova'da meydana gelen depremle ilgili son bilgileri aktardı. Prof. Dr. Okan Tüysüz şunları söyledi:

"Halkımıza geçmiş olsun. Telaş edilebilecek bir şey söz konusu değil. İstanbul'da deprem olmasını beklediğimiz fay, şu anki depremin oldukça kuzeyinde. Şu an o fay üzerinde bir deprem olmadığını söyleyebiliriz. Ancak önemli olan depreme hazırlıklı olmak. Bu konuda 1999'dan bu yana çok çeşitli uyarılar yapıyoruz. Ancak hazırlıklarımızın tamam olmadığı yetkili ağızlar tarafından da ifade edilebilmektedir. Deprem herhangi bir zamanda, herhangi bir anda olabilir.

Editör: TE Bilişim