İstanbul Boğazı’ndaki 60 yalı alıcı bekliyor

Gayrimenkul sektörünün genelinde bir yavaşlama gözlense de, yalı piyasayı oldukça hareketli.Özellikle kurlardaki yükseliş sonrası, yabancı ve yerli yatırımcıları yalı piyasasına yönlendirmiş durumda. 'Boğaz’ın incileri' olarak anılan 60 yalı şu sıralar alıcı bekliyor.İstanbul Boğazı’nın her iki yakasında 600 yalı bulunuyor. Bu yalılardın 366’sı tarihi eser niteliğinde.Yalıların fiyat aralığı ise 4,5 milyon dolar ile 95 milyon dolar arasında değişiyor.

60 YALI VE 40 YALI DAİRESİ

Toplam 600 yalı içindeki 60 yalı ise satış sürecinde. Söz konusu 60 yalının yarısı ise tarihi eser niteliği taşıyor.En çok Katarlıların ilgi gösterdiği yalıların satışını hızlandıran etkenlerin başında, tarihi değeri ve rıhtıma uzunluğu yer alıyor.

FETHİ TINMAZ YALISI 19 MİLYONA

Satışa konu yalılar ile özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcıların ilgi gösterdiğini aktaran Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Fethi Tınmaz Yalısı’nın da 19 milyon liraya satışa çıkarıldığını kaydetti.

MİRAS PAYLAŞIMI YALI SATTIRIYOR

Başaran; yalı satışlarının gerekçelerinin başında ise, ekonomik gerekçeler kadar, mirasa konu mal paylaşımının da öne çıktığını kaydetti.Bu arada satışa konu Fethi Tınmaz Yalısı’nın inşa tarihi ise 1870. II. Abdülhamit'in doktoru Bier tarafından yaptırılan yalıya o dönem ulaşım yalnızca deniz yolu ile yapılabiliyordu.Bu arada satışa konu Fethi Tınmaz Yalısı’nın inşa tarihi ise 1870. II. Abdülhamit'in doktoru Bier tarafından yaptırılan yalıya o dönem ulaşım yalnızca deniz yolu ile yapılabiliyordu.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim