İspark tarafından inşa aşaması tamamlanan 388 yat kapasiteli, yüzer iskele niteliğine sahip iki teknepark Tarabya ve İstinye’de bugün açılıyor. İspark tarafından, İstanbul koylarındaki deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmek ve kayıt dışı ekonominin önüne geçmek amacıyla projelendirip, 8 Mart 2011’de ihale edilen yüzer iskeleler, Ekin Yapı tarafından inşa edildi.
 
Tekne Parklar ile sahiller İstanbulluların kullanımına açılırken deniz ve kıyı kirliliğinin önüne geçilecek. Öncelikli olarak İstinye ve Tarabya’da hizmete sunulacak proje, kısa süre içinde Büyükdere (Sarıyer), Bebek, Paşabahçe (Beykoz) ve Çengelköy’de (Üsküdar) hayata geçirilecek. İstinye koyunda 180 ve Tarabya koyunda 208, toplam 388 yat kapasiteli projenin hayata geçmesinin ardından diğer noktalarında faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 5 bin yat ve teknenin paklandırılması hedefleniyor.
 
İşte fiyat tarifesi
 
10-30 metre arasındaki orta ve büyük tekneler İstinye’de, 16 metreye kadar olan tekneler ise Tarabya’da bağlanabilecek. Kısa süreli parklanmalarda 1 saate kadar 48 metrekareye kadar, metrekare fiyatı 100 lira, 48/60 metrekare arası, metrekare fiyatı 125 lira, 60 metreden sonrasının metrekare fiyatı ise 150 lira olacak. Teknelerin bağlanma süresi arttıkça, fiyat düşecek. Yıllık fiyatlar 48 metrekareye kadar, metrekaresi günde 0,95 lira, 48-60 metrekare arası 1,24 lira, 60 metreden sonasının metrekare fiyatı ise günlük 1,61 lira olarak belirlendi.
Editör: TE Bilişim